lauantai 7. huhtikuuta 2012

Elämästä

kirjoitettu 15.10.2010

Elämässä voi kokea kaikenlaista, sekä hyvää että pahaa. Ne kokemukset muokkaavat sinusta sellaisen ihmisen, kuin Sinä olet. Elämä on aika epäreilua, toiset saavat kaiken ja toiset eivät mitään. Toisilla on rankkaa ja toisilla koko elämä on pelkkää ruusuilla tanssimista, niin kuin sanotaan. Vai onko? Voisiko sen kauniilta näyttävän kalvon alla ollakin jotain muuta? Ja voisiko rankalta ja raa'alta näyttävän elämän sisällä piillä myös niitä mukavia hetkiä?

Sellaisena kuin minä elämän tunnen, ei kellään voi olla kovin hauskaa – ainakaan koko aikaa. Toisaalta minä kyllä nautin elämästä, myös sen synkistä puolista. Ongelmat tekevät elämästä mielenkiintoisen. Ongelmat kyllä myös vaikeuttavat elämää aikalailla, sitä melkein tappaa itsensä jossain vaiheessa, mutta kun niistä vastoinkäymisistä sitten selviää, tuntee itsensä taas vahvemmaksi.
Vaikean, ylitsepääsemättömän hetken iskiessä elämää voi maustaa esimerkiksi huumeilla, alkoholilla, lääkkeillä ja muulla itsensä vahingoittamisella, mutta yleensä hetkestä jää sen jälkeen vieläkin pahempi ja oksettavampi maku suuhun. Arvioikoon jokainen sitten itse, haluaako tätä tehdä vaiko ei.

Rakkaus on myös mielenkiintoinen juttu. Jos haluaa todella kärsiä, se tosiaan kannattaa sekoittaa elämän soppaan mukaan. Mutta siitä kärsimyksestä voi myös saada itselleen elämänsä parhaimmat hetket, jotka kyllä ovat sen arvoisia. Eli rohkeat: rakastukaa.

Taiteeseen kannattaa nojautua, se saattaa Sinut pelastaa.
Tutustukaa rauhassa ja saakaa siitä ystävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti