sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Satuhetki nro 1

Tästä voisin muutaman sanasen sanoa sen verran, että ainakin äidinkielenopettajani ja kirjailija Tiina Raevaara antoivat tästä hyvää palautetta ja olen itsekin aika tyytyväinen, vaikka lyhykäinen taas onkin.

kirjoitettu 15.10.2010

Taru kertoo, että jos omistaa peikon hampaan, on niskan päällä. Silloin eivät peikkojen taiat tehoa. He tarvitsevat aina etuhampaansa.

Olipa kerran pieni tyttö. Se tyttö tykkäsi kävellä, etenkin metsässä. Hän koki sen melkein kuin kodikseen. Vihreän, vehreän puisen ja pensaikkoisen metsän. Kaksi viikkoa sitten oli kuitenkin tapahtunut jotain outoa: tyttö oli juossut metsästä kotiin hädissään kuultuaan jonkun äänen, ikään kuin jonkinlaisen murahduksen. Aivan niin, tyttö oli pieni, joten hän oli varmaan vain säikähtänyt ja siksi juossut peloissaan kotiin. Mutta erikoista tässä tapauksessa oli se, että tavallisesti tyttö ei säikkynyt mitään, ei pienintäkään metsän inahdusta, sillä hän tunsi metsän äänet läpikotaisin, niin kauan hän oli siellä kulkenut.
Kolme päivää sitten oli tytölle alkanut kasvaa karvaa. Tummanruskeaa, tuuheaa karvaa joka puolelle kehoa, alkaen jaloista. Jalat alkoivat muutenkin muuttua: niistä oli tulossa suuremmat, varpaista pyöreämmät, hieman pullamaiset oikeastaan. Hiukset alkoivat pidentyä ja takkuuntua, eikä niitä saanut edes kylän hienoimmalla kammalla selväksi. Tytön nenästä alkoi muotoutua suuri ja silmät painuivat syvemmälle kuoppiinsa. Vielä eilen hän oli ollut jotakuinkin tunnistettavissa, mutta nyt puuttui enää häntä ja tyttö olisi valmis heitettäväksi karvakasojen seuraksi metsään.
Sen siitä saa kun kävelee yksin metsässä. Mitäs minä olen aina sanonut…”, oli isä vain tokaissut. Se ei tietenkään auttanut tyttöä yhtään. Tuttujen kyläläisten kummastelevat katseet seurasivat heitä, kun he koettivat hoitaa asioitaan keskustassa. Lopulta isä päätti lukita tytön ullakolle, jospa taika vaikka hellittäisi. Ainakin tytöllä oli karvapeite, joka suojaisi häntä kylmältä.
Eräänä iltana isä avaa ullakon oven kynttilä kädessään. Tyttö vilkaisee ovelle päin ja näkee isän virnistävän leveästi kaikki hampaat tallella. Vielä aikaisemmin oli isältä puuttunut etuhammas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti