tiistai 19. kesäkuuta 2012

Terveisiä tuulesta temmattuja

No moikka vaan teille, rakkaat, vielä kovin vähäiset, 
mutta silti arvokkaat, lukijani. :)

Sain tänään taas kirjoiteltua, on siis tasan viisikymmentä A4:sta kasassa. Kokeilin pikaisesti Officella, että noista tulisi n. 103 sivua, jos kokona olisi A5. Mietinkin, mahtaako olla niin, että useimmat nuortenkirjat (tai kirjat ylipäätään?) on jotain A5-kokoa? Ainakin omissa mielikuvissani näkisin tämän "Inttilesken päivyrin" sellaisena A5:sena. Fonttikoosta en ole vielä varma - kirjoittelen nyt fontilla 12 - mutta se tuskin on minun päätettävissäni, jos koskaan sinne kustantamoon asti päästään. :D

Mulla on kyllä sellainen ongelma, että juonen etenemisen kanssa taidan olla aika eksyksissä. Taivaasta vaan tippuu ideoita yhtenään, ja jatkan niitä seuraten. En ole ennalta suunnitellut tai päättänyt mitään, vaan nyt mennään täysin fiilispohjalta. Usein työskennellessäni - oli kyseessä MIKÄ TAHANSA MUU kuin kirjoittaminen - pohdin ja mietin kaiken tarkkaan etukäteen. Kirjoittaessani kuitenkin toimin aivan päinvastoin: en suunnittele mitään etukäteen. Lause tai sanarykelmä vain putkahtaa jostain tähtisumusta päähäni, ja alan kirjoittaa, valuttaa tekstiä paperille (tai tässäkin tapauksessa virtuaalimaailmaan). Se voi olla hyvä tai paha, vähän tapauksesta riippuen. Pitäisi vaan ottaa selvää, kummasta on kyse tällä kertaa.

Terkuin ja halauksin,
huhtikuu

2 kommenttia:

  1. Sulla on kiva blogi :) Itse suunnittelen yleensä vain muutaman pääkohdan tekstiini - kaikki muu meneekin fiiliksen mukaan :D en usko et voi sanoa suoraan onko paha asia olla suunnittelematta vai ei. Kannattaa kirjoittaa niin kuin itse parhaaksi näkee :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Selvä juttu, yritän tästä edetä johonkin suuntaan.
    Kiva, että liityit lukijaksi :)

    VastaaPoista