perjantai 24. elokuuta 2012

Uusi projekti

Mun uudella projektilla ei ole oikeastaan vielä edes nimeä, koska se on vasta niin alkutekijöissään. Ja tänään jo hermostuin koko juttuun.

Aluillaan on siis tarina kahdesta tytöstä, jotka jo kirjan alussa seurustelevat. Teos tulee siis käsittelemään seksuaalivähemmistöjä, rakkautta, nuoruutta ja kirjoitan sen - ainakin tarkoitus olisi - tällä kertaa sellaisella ns. "nuorten slangilla", mitä usein nuorten kirjoissa käytetään. Inttileski kun oli melkeinpä puhdasta kirjakieltä. Tekstistä tulee siten tavallaan tyylikkäämpää, mutta slangiteokseen on nuorempienkin lukijoiden ehkä helpompi samaistua.
Jotenkin siis ajattelen, että Inttileski-tekstin kohderyhmänä olisivat nuoret ja nuoret aikuiset, siis lähinnä itseni ikäiset, ja tämä uutuusjuttu olisi enemmän teineille. Ehkä.


Jo tänään, kuuden erittäin lyhyen luvun kirjoittamisen jälkeen, musta tuntui, että olen jo tuhoamassa tätä ideaa. Että teksti kuulostaa aivan joltain yläasteelaisen nuoren tytön ainekirjoitukselta, ettei se ole tarpeeksi laadukasta mihinkään romaaniin. Mutta yritän lohduttaa itseäni sillä tiedolla, että monikaan nuorten romaani ei ole välttämättä siitä taiteellisimmasta päästä, vaan niissä pyritäänkin pääsemään lähelle nuoria itsejään, tekemään lukeminen helpoksi ja mukavaksi ajankuluksi ja tarinasta mahdollisimman kiinnostava. Taiteelliset romaanit ovat sitten asia erikseen. Inttileski on enemmän sitä puolta, ehkä hieman vakavampi. Miksen nyt siis saisi irrotella jollain hieman kevyemmällä teoksella ja luoda nuoremmillekin lukijoille luettavaa?

~ huhtikuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti