keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Editointipuuhissa vol. 2

"Saako sua pussata?" -prokkiksen editointi/korjailu on jatkunut tänään hyvää vauhtia. Haaveena olisi saada korjailtua kieliasu ja aikamuodot about viikon sisällä - eli tarkemmin ottaen sunnuntaihin mennessä, sillä viime sunnuntainahan mä editoinnin aloitin.


Mutta toisaalta jouduin aloittamaan uudelleen maanantaina sen aikamuotohässäkän vuoksi, joten sopiva tahti olisi ehkä n. 10 läpikäytyä lukua/päivä. Tänään sain korjattua luvut 12-22, eli yhteensä yksitoista lukua! Hyvää tahtia mennään. Jos tämä tahti suunnilleen pitäisi, olisin korjannut pahimmat mokat varmaan ensi viikon keskiviikkona, sillä lauantai täytyy ikävä kyllä jättää pois laskuista.


Toisaalta täytyy myös antaa vähän joustovaraa, sillä saattaa olla, että jonain päivänä inspiraatio virtaa suonissa niin kiihkeästi, ettei sitä vain jaksa paneutua jo kirjoitettuun tekstiin, vaan on pakko päästä kertomaan uutta tarinaa. Nekin päivät tulee ehkä jättää pois laskuista. Realistista saattaisi olla, että teksti olisi käynyt ensimmäisen korjausvaiheensa läpi 23. päivä (ensi viikon sunnuntai).


En tiedä, kuinka monta editointivaihetta tämä stoori tarvitsee, mutten usko, että haluan sitä hirveästi lähteä muuttelemaan. Tarina on kerrottu siten, miten haluan sen kerrottavan, ja juonikin kulkee aika sutkajasti eteenpäin. Uskaltaisin epäillä, että kieliasun korjaamisen jälkeen en halua enää kajota tekstiin sen enempää. Mutta se jääköön vielä nähtäväksi. :)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Voin lähettää kässärin sulle sitten, kun ne pahimmat mokat on korjattu siitä :D

      Poista