sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Pilviprinsessana kohti ääretöntä

"Addiktio" sai kaksi lukua lisää mittaa juuri äsken. Olen koko päivän ollut tuskissani siitä, etten ole saanut mitään järkevää aikaan, tarkoittaen toki kirjoittamista ja editointia. Jälkimmäistä ei tapahtunut, mutta kirjoittanut siis olen. Nyt sai vaativa mieleni taas hetken tyydytyksen.


Toisesta luvustani tuli vahingossa osaksi kuvainnollinen. Oikeastaan sen kirjoittaminen oli todella hauskaa, sai leikitellä merkityksillä ja mielikuvituksella muutenkin. Varsin mielenkiintoinen luvun päätös, josta on hyvä jatkaa eteenpäin. Tämän olen tehnyt myös Inttilesken alkupuoliskolla, senkin vahingossa, mutta se luo mukavaa väriä muuten ehkä aika dramaattiseen tarinaan.


Eräs uutinen, jonka näen aiheelliseksi kertoa täällä kirjoittamiseen keskittyvässä blogissani, on äidiltäni saamani lahja: "Haluatko TODELLA kirjailijaksi?" -niminen kirja, joka on oikeastaan suuri varoitus, ja realistinen kertoma kirjailijanurasta itsestään. Alussa sanotaankon humoristiseen sävyyn, että kirjan kannessa tulisi olla suuri varoitusmerkki. Olen lukenut pokkaria jonkun verran, ja hyvältä näyttää. Kirjassa kerrotaan mm. tärkeitä faktoja ammatista, johon niin moni halajaa: kirjoittaja ei voi opiskella itselleen kirjailijan ammattinimikettä, eikä 99% kirjailijoista todellakaan rikastu ammatillaan, päinvastoin. Tekstissä myös painotetaan, ettei tule ryhtyä päätoimiseksi kirjailijaksi ennen kuin on aivan varma, että sanataiteensa siivet kantavat. Eikä välttämättä silloinkaan.


Tähän astisen lukemani perusteella olen EDELLEEN sitä mieltä, että tahdon harjoittaa kirjailijan ammattia niin hyvin, kuin suinkin. Paitsi, etten ole toki saanut pöydälleni esikoisteostanikaan. Noh, yritys on ainakin kovin mahdollinen...

Vuokraraha-ammattini on kuitenkin edelleen hukassa. Sopivaa sellaista ei ole löytynyt, toivottavasti löytyy jossain vaiheessa, jotta löydän tieni jonnekin opiskelemaan. Suurin kriteerini on, että siltä täytyy löytyä mahdollisimman paljon aikaa kirjoittamiselle, juonien ja henkilöhahmojen päässäpyörittelylle, ja toki ihan omalle elämällekin siinä sivussa. Sanoisin, että haasteellista. Ja lisäksi toisen työn täytyisi olla mielekästä. Siinä vasta pulma.


Että sellaista tällä kertaa! Vastausta ei ole kuulunut vielä mistään päästä, toivottavasti joskus kuuluu.

2 kommenttia:

  1. Pystyykö sun mitään tuotoksia lueskella jostain? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita suurempia projekteja ei, koska yritän järkätä niille ihan oikeaa kustantamoa, mutta lyhyempiä tekstejä on ihan täällä blogin alkupäässä (en tosin ole niistä vissiin jaksanut korjailla virheitä :D), ja sitten joitain löytyy Harhakuvasta, jonne on linkki tuolla yläkulmassa. :)

      Poista