lauantai 23. marraskuuta 2013

Tehtäviä ja luentojuttuja

Moiks!

Eilen oli johdantokurssin toisiksi viimeinen luento. Meillä oli nyt läksynä kirjoittaa pieni fiktiivinen teksti (n. 300-500 sanaa) tapaamisesta, jossa harjoittelemme eritoten tapahtumapaikan/-paikkojen kuvausta. Mielestäni suoriuduin ihan kohtuullisesti, vaikkakin sanamäärässä menin melkein satasella yli, palautetta saamme ensi perjantaina, jolloin on tämän kurssin viimeinen tapaaminen.


Toisena tehtävänä oli kirjoittaa pienimuotoinen kritiikki valitsemastaan kirjoitusoppaasta. Itse lainasin kirjastosta Kai Vakkurin "Sinä kirjoitat kirjan" (2013 painos). En ole lukenut sitä vielä kokonaan, mutta sen kritiikin sain rustailtua aikaisemmin tänään. Lähinnä siellä annettiin vinkkejä, kuinka aloittaa kirjoittaminen, mitä tulisi ottaa huomioon yms. 

Kaiken kaikkiaan koin kirjan todella kannustavaksi. Oli siellä loppupuolella puhetta kustannusyhtiöiden hylkäyksistä, ja vielä on lukematta omakustanteen opastusosio. Ehkä melkein tärkeimmäksi koin luvun epäonnistumisen pelosta. Kirjassa sanottiin suurinpiirtein näin: "Älä pelkää epäonnistumista. Se on itsekästä. Ei ole mitään epäonnistumista sille, joka haluaa kirjoittaa kirjan". Ja mieleenpainuvin: "Epäonnistuminen on vahingollinen sana".


Voisinpa melkein tuon oppaan ostaa itsellenikin, niin voisin silmäillä sitä aina tarvittaessa. On mahtavaa, että toiset kirjailijat kannustavat meitä ummikkoja. Josko sitä joskus seuraisi perässä... Yritys on ainakin kova.

Eipä muuta tänään, palaillaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti