torstai 12. kesäkuuta 2014

Kuuprinssi - miltä kuu oikeastaan näyttääkään?

Moikka vielä!


Tässä auringon laskiessa ja yön pikkuhiljaa saapuessa tuli taas naputeltua yhtä sun toista stooria koneen kiintolevyn uumeniin. Koetin jatkaa "Älä luule itsestäsi liikoja, Ellinooraa":kin pitkästä aikaa, mutta se ei oikein ottanut sujuakseen. En tiedä, onko minun määrä kirjoittaa koko aiheesta, mutta yritänpä silti. Ehkä se jossain vaiheessa loksahtaa paikoilleen, kuten esimerkiksi Kuuprinssin kanssa kävi - vaikkapa juuri tänään.

Yhtäkkiä ajatukset lähtivät taas lentoon, ja olinkin kirjoittanut pitkän luvun Kuuprinssiin, vaikka pelkäsin, kuinka edes jatkan kohdasta, johon jäin viimeksi. Voi olla, että mielikuvitukseni laukkasi jonkun verran liikaakin, mutta fantasiakirjallisuudessa miltei mikään ei koskaan ole liikaa - kunhan lopputulos on edes jollain tasolla uskottava. Ja oikeastaan olen aika tyytyväinen tuotokseeni (se on jo paljon, sillä löydän aina vikoja parhaimmistakin teksteistä, jotka itse tuotan).

Kirjoitinpa sitten luvun itse kuuhun. Minusta tuntuu, että se on oikea ratkaisu, ainakin se tuo huimasti lisää ulottuvuuksia tarinaan. Ja uskalsinpa jopa väittää että se kuu, josta olemme paljonkin saaneet täällä maanpinnalla tietää, ei olekaan oikeasti olemassa, vaikka siellä on useat astro- ja kosmonautit sun muut vierailleet! Vähän liian rohkea veto ehkä, mutta enköhän sillekin keksi taustatukea jossain vaiheessa.

Kohta voisi varmaan painua unten maille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti