tiistai 3. kesäkuuta 2014

Syynissä "Inttilesken päiväkirja" - part 2

Heissunvei!

Taistelua ratkaisujen välillä.

Olen yrittänyt eilisen, ja tämän päivän mietiskellä ja pohtia - ja jotain jo tehdäkin - Inttilesken eteen. Aamu alkoi raivolla, tuskallisella olotilalla ja pelolla epäonnistumisesta. Päässä pyöri ajatuksia, onnistunko koskaan, teenkö oikeita, vai vääriä valintoja, jumitunko paikoilleni ja tähän pisteeseen iäksi. Toivottavasti en kuitenkaan.

Palaset eivät ole vielä täysin loksahdelleen paikoilleen, mutta yritystä on. Teenkö kaiken liian äkisti? Ehkä. Mutta kannattaa yrittää silloin, kuin paloa on.

Alkupään luvut, sekä luvut, joihin sisältyy dialogia, olen huomannut kaikkein haastavimmiksi. Niihin en ole vielä kajonnut täysin. Muutaman lukusen tässä pistin aika uusiksi, tai suurimman osan ainakin. Taktiikkana siis kerronta + päiväkirjamerkinnät - sekoitettuna yhteen. Toimiva ratkaisu? Sitä en voi vielä tietää.

Kerronta pitää selkeästi erottaa päiväkirjatekstistä, ja se tuntuu hyvin vaikealta. Kiintymys vanhoihin, mielestäni upeisiin ilmaisuihin, ja niiden poismuokkaaminen on tuskallista. En tietenkään kaikkea hävitä, mutta tasapainottelu uudelleen kirjoittamisen sekä säästämisen välillä on pelottavaa. Aivan, kuin tuhoaisin jotain todella tärkeää - vain luodakseni jotain vielä parempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti