lauantai 9. elokuuta 2014

Addiktio - 1. läpikäynti vihdoin ohi

Moiks!

Ilmeeni, kun sain ensimmäisen kahlausretkeni päätökseen.

Eli yhteensä neljä päivää/yötä siinä meni. Addiktio on vihdoin saatettu taas askelen eteenpäin kovia kansia. Ihan pienen askeleen kylläkin, mutta on sekin jotain. Ainakin kolmena päivänä kyse oli miltei täysmittaisista työpäivistä: kahlausta n. 6-8 tuntia putkeen. Jokseenkin raskasta, mutta kun tietää saavansa jotain maagista aikaan, on se väsymys pieni hinta siitä.

Suurin aika minulla meni oikeastaan ajatustyöskentelyyn ja pohtimiseen, mitä jättää ja mitä poistaa. Erilaisten virkkeiden kokeilua ja sijoittelua, muistelua, mitä tapahtui missäkin kohdassa. Seisahduinkin muutamaan lukuun pitkäksi aikaa. Olen myös melko hidas lukija, saattanee johtua lievistä keskittymisvaikeuksistani, joten ehkä jollain pikalukijalla olisi kulunut puolet lyhyempi aika.

Luulenpa, että minun on jossain vaiheessa käytävä teksti läpi kunnolla vielä toisen kerran varmistuakseni, että nykyinen versio pelittää, enkä keksi enempää paranneltavaa. Loppua kohden jouduin viilaamaan paljon vähemmän, joten se osio meni melko nopeaan tahtiin. Mietinkin, oliko syy siinä, että loppua kohden teksti oli paremmassa kunnossa jo ennestään, vaiko ehkä väsymyksestä/keskittymisvaikeuksista? Täytynee luetuttaa taas jollakin tuo versio.

Mutta, sain hommat päätökseen päivää etuajassa! Aikataulutin sunnuntaillekin duunia, mutta sainkin tehtyä ne jo tänään.

Pohdiskelen tässä edelleen, tulisiko minun jollain keinoin paljastaa, mitä eräässä kohdassa tapahtui/mikä ajoi erään henkilön tietynlaisiin toimenpiteisiin. Toisaalta, tavallaan tekstissä tulee siihen jo vastaus. Kuitenkin minua houkuttaisi heittää jonkinlaista dialogia asiaan liittyen, mutten oikein ole vielä keksinyt, mihin kohtaan sen upottaisin. Varmaankin huomenna edessä sitten tämä.

Jes, fiilikset on korkealla.

3 kommenttia:

 1. Hei!

  Kommentoin tänne aiemminkin kysyäkseni siitä draamakurssista, jossa olit ollut, ja nyt vaivaan sinua asialla uudestaan. Olenko huono googlen käyttäjä, vai mistä löysit kyseisen kurssin? Olen yrittänyt löytää tästä tietoja, mutten ole törmännyt sellaiseen missään. (Vai onko kurssi lainkaan pääkaupunkiseudulla?)

  Jos, niin kykenetkö auttamaan etsimisessä? :) Olisin suuresti kiitollinen, kun ainakin Helsingin yliopiston kursseille ilmottautuminen alkaa jo maanantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Muistankin, kun kysyit. Et ole huono Googlen käyttäjä - itselläkin kesti tovi, ennen kuin löysin kyseisen sivuston. Itse asiassa piti kaivella se tuolta kirjanmerkeistä, sen verran vaikeasti löydettävissä.

   Tarkistin vielä, että lähiopetusta pitäisi olla tänäkin vuonna ihan Helsingissä (itsehän kävin nimenomaan Helsingin työväenopistolla opiskelemassa). Voi olla, että koska kurssi on Turun yliopiston alaisuudessa (tekstit lähetetään sinne arvioitavaksi), niin sen vuoksi oli niin tuskallisen vaikeaa löytää.

   Tässä vielä suora linkki: http://www.avoinyliopisto.fi/fi-FI/opetusoppiaineittain#treeBrowser_2e7aedab-749f-4fe3-904c-97dc3f7b15a3

   Poista
  2. Kurkkasin vielä - jotenkin oudosti nuo kurssit. Vaan yhden kaupungin kohdalla lukee, että "NYT". Outoa kyllä, jos tänä syksynä ei ala uusia opintoja. Toisaalta viime syksyn opinnot venyvät kursseineen syksyyn/ensi kevääseen saakka, joten viimeistään ensi syksynä pitäisi alkaa uusi kierros.

   Kannattaa kuitenkin vielä tarkistaa asia ottamalla yhteyttä sinne avoimeen! Proosan kirjoituskurssille voi kuitenkin ehkä ilmottautua (jos se yhtään kiinnostaa), kun se alkaa nyt syksyllä.

   Poista