sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Studio Orfeus: ensimmäinen lähiviikonloppu

Moij!


Nyt on vietelty ensimmäinen viikonloppu Oriveden opistolla. Tapasin mukavia kanssaihmisiä, eivätkä luennotkaan käyneet tylsiksi. Kahvia oli tarjolla ja ruokaakin riittämiin. No mutta juu, ehkä itse asiaan.

Lähdettiin liikkeelle dramaturgiasta, joka on varmasti yksi kirjoittamisen perusasioista. Liian tarkkaan en voi (ilmeisesti) paljastaa, sillä kävimme myös sisäpiirin asioita, joita ei saa julki tuoda. Ei niinkään opetukseen liittyen, mutta muuten.

Lauantaina oli jo täyspitkä työpäivä, klo 9-17, ja saimme illaksikin tehtävää. Aiheena miljöö. Tarkastelemme omaa kässäriä, tutkailemme, millaisia tapahtumapaikkoja meillä on tekstissämme ja kuinka olemme käyttäneet niitä hyväksi (kuulostipa julmalta). Henkilöhahmoistakin oli vähän puhetta, muttei vielä paljoakaan. Kuitenkin, jostain kummallisesta syystä, keskityin lauantai-iltana enemmänkin henkilöhahmojeni syventämiseen, kuin itse tehtävään, jota sitten väsäilin siinä sivussa. Yksi lukukin meni uusiksi tapahtumapaikkansa osalta, joka omalta osaltaan edesauttoi erään sivuhenkilön luonteenpiirteiden esiintuonnissa!

Sunnuntaina käytiin sitten tehtäviä läpi ja ohjaajamme Harri István Mäki jakeli vinkkejä. Sain mm. ehdotuksen, että nappaisin valokuvia ympäristöstä, jossa käsikirjoituksessani elellään. Se voisi helpottaa kuvailua.

Lauantai-iltana ja vähän tässä illalla lisäilin muutamia, mielestäni hyvin paikkaan sopivia juttuja kässäriin, onnistuinkin jossain määrin. Eiköhän tämä tästä.

Tuntuu, että opin jo ensimmäisestä lähiviikonlopusta paljon, hirvittävä kasa muistiinpanoja ainakin tarttui mukaan, ja että kässäri etenee jossain määrin jo nyt! Mahtava tunne. Nyt vaan pitää paiskia duunia samaan malliin koko vuosi, niin johan tulokset alkavat näkyä - kuulosti joltain fitness-lauseelta, mutta tavallaan tätä voisi verrata ehkä siihen. Fitneksessäkin treenataan, kehitytään ja lopulta on tuloksetkin sitten näkyvissä selkeästi. Jes! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti