maanantai 1. syyskuuta 2014

Synopsis - toinen etätehtävä

Hejsan!

Tänään oli siis vuorossa synopsis. Toki tässä samalla viimeistelin eilistä tehtävää, mutta koetin väsäillä myös tuon synopsiksen. Taisin kuitenkin hieman epäonnistua - lopputulos on ehkä kelvollinen, muttei hyvä. Hakemuksen mukana lähtenyt versio oli sanamuodoiltaankin parempi, kuin tänään kirjoitettu, mutta sisällöltään aika sama. Toisaalta, voiko synopsis olla sisällöltään hirveän erilainen, kun kyse on kumminkin periaatteessa käsikirjoituksen tiivistelmästä?

Mielikuvatehtävää olisi siis pitänyt käyttää jonkunlaisena pohjana. Yritin, mutta loppujen lopuksi en sitä paljoakaan osannut hyödyntää. Pyrin tiivistämään kertomukseni pääkohdat sille pituudeksi määrätylle yhdelle sivulle, eikä siihen juuri muuta hirveästi mahtunut. En siis tosiaan paljastanut kaikkea, pääpiirteittäin koetin selitellä, mutta silti se vei tilaa juuri sen yhden liuskan verran. En siis oikein tiennyt, kuinka tehdä sitä mielikuvatehtävän pohjalta, kun tilakin loppui kesken.

Ehkäpä se tässä viikon aikana vielä minulle valkenee - tai sitten ei. Täytyisi kai vain hyväksyä, ettemme tosiaan ole valmiita kirjailijoita kukaan (jos kirjailija edes voi koskaan olla "valmis"), ja että oppimaanhan tällekin kurssille on oikeastaan tultu. Palaute on sitäkin suuremmassa arvossa. Kunhan parhaansa yrittää ja palauttaa tuotoksen ajoissa, niin sen täytyisi riittää. Palautteen pohjalta voi sitten aina parantaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti