lauantai 4. lokakuuta 2014

Tasapainottelua - vähän joka saralla

Hejsan!

Tää viikko on tosiaan mennyt tehokkaasti Oriveden hommien kanssa. Koulussa piti vähän järjestellä opintoja uusiksi, lähinnä sen osalta, etten suorittaisikaan tutkintoa kahdessa, vaan "normaalissa" kolmen vuoden aikataulussa, vaikka hyväksilukuja lukion puolelta runsaasti löytyykin. Järjestelyt tietysti sen vuoksi, että tällä hetkellä käyn periaatteessa kahta täysipäiväistä "koulua" samanaikaisesti ja se on toisaalta aika rankkaa.

Luulen, että etenin kässärin kanssa ainakin pienen askeleen. Käsittelyssä olivat tosiaan vasta ensimmäiset luvut, joten eihän tässä ole päästy kuin vasta alkuun, mutta alan jo nyt hieman sisäistää, missä muuallakin on korjailtavaa. Pikkuiset palaset löytävät paikkojaan ja hahmotan edes vähän paremmin, mitä pitäisi työstää. Mielestäni se on aika hyvin siinä suhteessa, että Oriveden opintoja on takana vasta kuukausi. Mutta näin sen pitääkin olla - pikkuhiljaa!

Vapaata ei ole tällä viikolla hirveästi vietelty edes iltaisin. Eilen oikeastaan vasta ensimmäisen kerran annoin aikaa muullekin, kuin koulutöille. En toki valita, mutta toivon mukaan saan jatkossa järjestettyä edes pieniä rentoutumishetkiä pitkin viikkoa, ettei tässä psyyke ihan romahda. Mutta toisaalta, teen juuri sitä, mitä tahdonkin tehdä ja sekin antaa paljon. Tasapainottelu taitaa olla kaiken a ja o.

Tasapainottelu, nimenomaan. Myös siinä on korjailtavaa käsikirjoituksen osalta jonkun verran. Tällä hetkellä olen vienyt tekstin toiseen ääripäähän: päähenkilön mieleen ei pureuduta tarpeeksi. Sanottakoon, että edellisissä käsikirjoituksissani oli oikeastaan juuri päinvastainen ongelma, teksti pyöri miltei vain kertojahahmojen pään sisällä, ja juoni jäi jokseenkin ohueksi. Yritin tietoisesti varoa sitä Addiktion kohdalla, mutta kävikin niin, että varoinkin sitä vähän liiaksi. Eiköhän se tästä kuitenkin kun keksin, missä on kultainen keskitie tämän(kin) asian osalta.

Kultainen keskitie - ehkä se joskus löytyy, tai sitten ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti