torstai 6. marraskuuta 2014

Ensilumi ja mahdolliset uudet kuviot

Moij!

Ensilumi satoi kotikulmille ja tunsin, että on aika luoda taas uutta. Eilen pyörittelin päässäni Pariisin Kevään kappaleen inspiroimana jo uutta romaanikäsikirjoitusta peläten, että tästä aiheesta on kirjoitettu ja filmatisoitu jo monta kertaa - ehkei kuitenkaan liian monta kertaa, etten voisi tehdä jotain toisin?

Tartuin kuitenkin Kuuprinssiin. En saanut paljoa aikaiseksi, mutta luvunrääpäleen kuitenkin. Kohtaus on tiivis, sitä saattaa ehkä joutua lihavoittamaan vähän. Huomaan jo nyt, kuinka tarkastelen tätäkin käsikirjoitusta eri tavalla: paljon korjattavaa, mutta ajattelin suhauttaa tarinan ensin edes jonkinlaisena runkona koneelle, ennen kuin alan tosissani sitä parantelemaan.

Lueskelin tekstiä läpi ja paljon oli myös hyvää. Oikeastaan aika samoissa "ongelmissa" pyöritään, kuin Addiktion kanssa, mutta vähän mahtuu sekaan muutakin, sillä kysehän on fantasiatarinasta. Epäilyttää myös, muistuttaako Kuuprinssi liikaa kaltaisiaan, vaikken ihan tällaista tarinaa ole lukenutkaan. Samankaltaisuuksia voi silti olla liian paljon, ellen kehittele tosissani jotain mullistavia erilaisuuksia sekaan.

Välillä minua oikeastaan pelottaa lukea. Juurikin sen vuoksi, etten alitajuisesti inspiraatiopäissäni loisi toinen toistaan muistuttavia kopioita, vaan antaisin mieleni keksiä jotakin aivan uutta. Toisaalta voi olla hyvä olla tietoinen siitä, millaisia stooreja on jo tehty 100 kappaletta, jotta voisi luoda jotain erilaista. Mutta silti, vaikutteitahan tulee otettua miltei aina.

 Talvi taisi saapua - ja kourallinen ideoita sen mukana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti