sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Lukukokemuksia vol.2: Virpi Hämeen-Anttila - Marionetit

Heippa!

Viimeisin lukemani tapaus on Virpi Hämeen-Anttilan Marionetit (Otava, 2013). Itse asiassa sain tämän kirjan lahjaksi ystävän kautta, joka tuntee Virpin. Päähenkilönä seikkailee itseni niminen nainen, joten Virpin kuullessa ystävältäni minusta, sain ikään kuin nimeni puolesta tämän teoksen lahjaksi. Luulisin.

Emma elättää itsensä nukketeatterilla. Emman mies, Janne - johon tämän oli määrä tyytyä - käsikirjoittaa televisiosarjaa, mutta tämän sydän halajaa näyttämölle. Emman nuoruuden suuri rakkaus ja Jannen lapsuudenystävä Miki on menestynyt pantomiimitaiteilija. Kun Emman sisko Julia palaa kuvausmatkalta takaisin Suomeen, on se omiaan herättämään vanhoja tunteita ja toiveita eloon: kaunaa siitä, että kaikki rakastavat Juliaa ja Emma jää kaiken varjoon. Janne ja Miki halusivat molemmat Julian ja Emma tahtoi Mikin. Asiat ovat kuitenkin nyt toisin. Miten tästä eteenpäin?

Minulla kesti hetki päästä tarinaan todella sisälle, mutta kun vihdoin sukelsin, en olisi halunnut nousta pintaan laisinkaan. Pidin kirjasta todella paljon. Maukas lisämauste olivat nimenomaan nukketeatterin ja mimiikan maailmat, sillä ne muistuttavat minua aikoinaan niin rakkaasta teatteriharrastuksestani. Tuntui hieman hassultakin lukea oman nimisestä päähenkilöstä, mutta hauskasti pystyin tähänkin aika hyvin samaistumaan. Mutta todella, suosittelen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti