perjantai 14. marraskuuta 2014

Lukukokemuksia vol.3: Sirpa Puskala - Tarjolla tosi rooli

Moij!

Seuraavaksi vuorossa Sirpa Puskalan Tarjolla tosi rooli (WSOY, 1995). Bongasin Sirpan ja innostuin tämän kirjoista Suomen nuorisokirjailijoiden nettimartikkelin kautta. Sirpa on kirjoittanut montakin kirjaa aiheista, jotka kiinnostavat minua ja joista olen itsekin kirjoitellut.

Tarjolla tosi rooli kertoo Miisasta, joka harrastaa näyttelemistä näytelmäkerhossa, mutta unelmoi paljon suuremmista lavoista. Eikä tätä draivia horjuta sekään, vaikka lauantain harjoituksiin mentäessä toivutaan vielä edellisen illan kosteista tunnelmista. Filmi oli katkennut kesken illan, ja loppuillan tapahtumat ovat kadonneet mielestä.
Kun tapahtumat alkavat valjeta ja ystävien ja isän uuden naisen kanssa menevät sukset ristiin, Miisa ahdistuu. Kuvaan astuu kuitenkin isoäiti, jolla on tarjota poispääsy tilanteesta. Tarjous on houkutteleva, mutta tarttuuko Miisa siihen?

Aloitus imaisi heti mukaansa ja sai kiinnostumaan. Kirja oli lyhyt, mutten tiedä, olisiko tarinaa tarvinnut pidemmälle jatkaakaan, sillä se oli mielestäni eheä kokonaisuus noinkin. Henkilöhahmot, varsinkin Miisan ystävä Jutta, olivat kiinnostavia ja joista olisin ehkä toivonut enemmänkin paljastuksia, mutta sekään ei välttämättä olisi edes tarpeellista, vaikkakin minua olisi kiinnostanut. Toisaalta, liiallinen henkilöhahmojen taustojen ja tekojen syiden läpikäynti saattaisi olla varsin turhaa, vaikka sellaista joskus toivoisikin.

Lopetus oli myös hyvin onnistunut. Se jäi avoimeksi, mutta se myös sopi tähän tarinaan. Kaiken kaikkiaan olen erittäin iloinen, että Sirpa Puskalaan ja tämän teoksiin sattumalta netissä törmäsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti