keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Lukukokemuksia vol.4: Sirpa Puskala - Euroopan pehmeimmät huulet

Tsau!

Jatkaen Puskala-linjalla: Euroopan pehmeimmät huulet (WSOY, 1996). Nappasin kirjan tilaukseen, koska takakansitekstissä luvattiin epäsuorasti kirjan käsittelevän syömishäiriötä. Ajattelin ottaa opiksi omaa kässäriä varten, mutta jouduin hieman pettymään.

Ihanainen Petsku on juuri jättänyt Hannan. Hanna ei tahdo päästä tästä millään yli ja purkaa tuskaansa syömisiin. Talouskoulussa ruokaa on koko ajan käden ulottuvilla ja liikakiloja alkaa kertyä. Enää ei ole edes ketään kelle puhua, sillä isosisko Minnakin on kuollut. Lopulta Hanna keksii kiloihin ja ongelmiin mielestään erittäin hyvän ratkaisun.

Odotin ehkä enemmän, mitä kirja loppujen lopuksi antoi. Tuntui, kuin tarina olisi ollut pelkkä pintaraapaisu siitä, mitä se olisi voinut olla. Syömishäiriökin oli aika lailla sivuosassa ja kaikkea käsiteltiin aika heppoisesti, alkuasetelma mielestäni lupasi enemmän. Tarinaa olisi voinut syventää moneltakin osin, nyt jäi ehkä vähän liikaakin arvailun varaan. Itse olisin ainakin toivonut esimerkiksi Petskun kohtaamista eron jälkeen ja ensimmäisen oksennuskerran kuvailua, niistä olisi saanut aika lailla draamaa irti. Sirpa on tehnyt tällaisen ratkaisun, eikä se nyt huono ole, mutta jäin kaipaamaan paljon enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti