sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Studio Orfeus: 3. lähiviikonloppu

Moiks!
(pahoittelen kännykkäkamerani kuvanlaatua)

Kolmas Studio Orfeuksen lähiviikonloppu takana! Tällä kertaa aiheena oli tiedon upottaminen tekstiin - miten tehdä se sopivissa määrin, eikä megaryöppyinä, jolloin koko teksti kärsii siitä. Dialogi ja repliikit oli toinen viikonlopun käsiteltävistä aiheista. Kuulinpa jälleen sanan "alateksti". Sitä on syytä pohtia.

Itse olen totaalisen jumissa kahden luvun editoinnin kanssa. Tuntuu, että tein huonoja ratkaisuja, mutten ole lähtenyt niitä vielä vaihtamaankaan ilman ulkopuolista kommenttia. Kaikki on tuntunut tällä viikolla menevän vain täysin metsään, enkä ole ollut mihinkään tyytyväinen. Oli vaikeaa keksiä jotain dramaattista, joka ei kuitenkaan vaikuttaisi koko loppujuoneen, sillä minusta se on ihan hyvällä mallilla ollut koko ajan.

Juttelimme myös omista teksteistämme kasvotusten jonkun verran. Onko tekstin sanoma tiedossa? Mitkä ovat omat vahvuudet kirjoittamisessa? Tärkeitä juttuja itsen markkinointia varten.

Lumikin satoi Orivedelle perjantai-lauantai välisenä yönä. On siinä talven tulossa aina sellainen omanlaisensa tunnelma, vaikken kylmästä niin kauheasti välitäkään.

Lauantai-iltana kirjoitin luvun Kuuprinssiä ja taas uusia tarinan ominaisuuksia paljastui/pääsi pintaan, kuinka sen nyt tahtoo ilmaista. Oli pakko pitää taukoa Addiktiosta, sillä pää ei sillä erää kestänyt editointia. Onnekseni sain eräältä Orfeuslaiselta rohkaisevaa palautetta ja pääsin edes osalti yli siitä tunteesta, joka niiden parin luvun editoinnissa mukaan tarttui. 

Tänään juttelimme niitä näitä, tai vähän enemmänkin liittyen kaikenlaiseen kirjoittamiseen liittyvään. Kävimme taas myös vähän draaman kaarta lävitse. Vähän väsyneissä merkeissä kuitenkin.

Taas olen muutamaa asiaa ja ajatusta, sekä erästä lähiopetusviikonloppua viisaampi. Hyvä näin.2 kommenttia:

  1. Livenäkin on välillä oikein kiva jutella kirjoittamisesta ja käsiksistä. :) Mutta se markkinointi... yh, en tahdo ajatella. Vielä pitkäänpitkään aikaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, haha. Eiköhän se siitä sitten aikoinaan jotenkin luonnistu :D Mutta tosiaan, livenä juttelu on paljon mieltä avaavaa, helpottaa jo, kun saa vuodattaa stressiä ihan kasvotustenkin ja joku tietää täsmälleen, mistä on kyse. :)

      Poista