perjantai 7. marraskuuta 2014

Studio Orfeus: palautetta luvuista 11-14 ja vähän ekstraa

Moikka!

Kuva: Heini Illukka

Moodleen oli taas tipahtanut palautetiedosto. En kuitenkaan ehtinyt sitä lukemaan, ennen kuin oli jo ensimmäisen henkilökohtaisen palautekeskustelun aika.

Studio Orfeukseen siis kuuluu myös henkilökohtaista palautetta esim. chattailun muodossa. Siitä saa oikeasti aika paljon irti, kun saa suoraan viskellä ohjaajaa kysymyksillä ja vastaukset ilmaantuvat näytölle heti perään. Keskustelu sujui rennosti ja mukavasti - osittain varmasti palautteen positiivisen sisällön vuoksi.
Sain ilokseni kuulla, että ohjaajamme oli tykästynyt tekstiini jo heti kättelyssä. Tämä tieto valoi minuun uskoa entisestään, jostain syystä asetan ammattilaisten palautteet jollain tavalla korkeammalle pallille, vaikkakin kaikkien palaute on toki tärkeää. Kehitysehdotuksiakin minulle tietenkin tarjottiin: mm. uuden sivuhenkilön ja muiden henkilöhahmojen sisäisten suhteiden muokkaamiseen. Auttakoot ne minua tämän jakson editoinnissa. Lähden kuitenkin editoimaan tekstiä taas yhtä hymyä ja onnistumisen kokemusta rikkaampana.

Puhuimmepa muutaman sanasen myös ihka ensimmäisestä käsikirjoituksestani, nimittäin Inttilesken päiväkirjasta. En tiedä, onko ohjaajamme jostain sen kokonaisen version saanut käsiinsä, vai kuinka tämä osasi sitä niin kommentoida, mutta pohdiskelimme, että Inttileski voisi toimia jopa paremmin näytelmänä tai kuunnelmana. Ensimmäisessä käsikirjoituksessani on ongelmana ainakin se, ettei juoni oikein etene - vaikka käänteitä ja mahdollisuuksia olisi. Mutta se on varmaankin aika monen ensimmäisen käsikirjoituksen ongelma. Toki jotkut onnistuvat kerta heitolla, mutta minun kohdallani potentiaalisin tuotos on vasta se kolmas.

Kaiken kaikkiaan minulle jäi palautteesta hyvä mieli. Olen jopa oppinut hieman hyväksymään sitä tosiasiaa, että vaikkei kaikki heti olisi täydellistä, ei se silti tarkoita sitä, ettei olisi mitään toivoa onnistua. Ja se jos jokin on tärkeä taito oppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti