maanantai 15. joulukuuta 2014

Studio Orfeus: 4. lähiviikonloppu

Heippa!

Neljäs lähiviikonloppu keskittyi aika vahvasti draaman kaareen ja dramaturgiaan ylipäätään. Tutkailimme omaa kässäriä draaman kaaren kannalta. Miten teksti siihen istuu? Vai istuuko ollenkaan? Olisiko syytä vahvistaa jtn käännettä?

Vertailimme myös perinteistä ja modernia dramaturgiaa. Kumpaa tekstimme enemmän noudattaa? Addiktio käy aika hyvin yksiin perinteisen dramaturgian kanssa. Tämäkin tapahtui ikään kuin vahingossa.

Kävimme myös läpi omat tekstimme siltä osin, olemmeko muistaneet rakentaa odotuksia, vai pomppaavatko tapahtumat tyhjästä ja annetaanko ratkaisu. Itsellä on muutama kohta tässä kohdin korjattavana (suunnittelemattomuuden ongelma </3).

Aihe, teema ja sanoma olivat myös mukana viikonlopun pohdintaprosessissa, joskin vain pienessä sivuosassa. Mutta tätähän täytyy pohtia koko ajan.

Tuli myös esille, että olisi aika mietiskellä Addiktiolle uutta nimeä. Nykyinen on kuulemma liian otsikkomainen, eikä välttämättä vedä niinkään nuoria puoleensa. Vaivasin tällä päätäni koko sen loppuajan, mutta mitään tarpeeksi tekstiä kuvaavaa ei pompannut mieleen - ehkä se sieltä aikanaan ilmaantuu.

Niin, ja sain myös Harrilta omistuskirjoituksen erääseen kirjaan. Vähän ensin hävetti kysyä, mutta näytti siltä, että Harri oli vain iloinen tästä kunniasta. Ja hienon taiteilun kirjaan sainkin. :D

Kaiken kaikkiaan oli erittäin informatiivinen ja antoisa viikonloppu, jonka en olisi halunnut päättyvän ollenkaan. Seuraavan kerran tapaamme vasta tammikuun puolivälissä, siihen on valitettavan pitkä aika. Sitä odotellessa!

2 kommenttia:

 1. Addiktio kieltämättä kuulostaa hieman tietokirjamaiselta, jos se tosiaan on itse kässärin nimi eikä vain blogissa käytetty salanimi. Minusta kässäreille on helpompi keksiä nimi sitten, kun ne alkavat oikeasti hahmottua.

  Kannattaa tsekata Elina kirjoittaa blogin uudehko postaus aiheesta. Siellä oli paljon juttua vetävistä kirjan nimistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :D Kiitoksia paljon, käyn tsekkaamassa! :)

   Poista