sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Studio Orfeus: käsikirjoituksen loppu

Moij!

Vähän aikaa sitten lähti käsikirjoituksen viimeiset luvut Moodleen kommentoitavaksi. Loppuosa tarvitsee varmasti parantelua, sillä luvut ovat lyhykäisiä - ainakin siis jonkinlaista lihavoittamista luultavasti. En sitä juurikaan valmiiksi tehnyt, siksi että haluan kuulla kommenttia tästä versiosta ensin. 

Myös se uusi sivuhahmo on vähän jäänyt huomioitta. Tiedän, että jonnekin sitä täytyisi fiksusti upottaa, mutta tarvitsen uusia silmiä tarkastelemaan käsikirjoitusta, arvioimaan, mikä kohta tarvitsee lisää potkua ja mihin taas ei sovi luvun pitkittäminen. Nytkin pohdin loppuosaa, aioin jo erääseen kohtaan lisätä kohtauksen sivuhahmon kanssa, mutta epäröin ja jätin sitten laittamatta - tarvitsen ensin kommenttia aikaisemmista pätkistä, jotta voin kehittää juttuja jo siellä ja jatkaa sitten tuossa kohdin, johon olin tekstiä lisäämässä.

Ajatella, kohta on jo ensimmäinen editointikierros saatu päätökseen! Uskaltaisin arvata, että jo ennen tammikuuta. Onnekseni tämä käsikirjoitus on lyhyt, ehdin luultavasti vetäistä kaksi tai kolme kierrosta Orfeuksen kanssa läpi ja opin viimeistelemään kunnolla. Sen jälkeen onkin sitten muiden kovalevyllä uinuvien käsikirjoitusten vuoro. :)

Huomaan, että kirjoitustyylinikin on kehittynyt Orfeuksen myötä. Kohtausten rakentaminen on parantunut, vaikkei se nyt niin karmealla tolalla ollut alussakaan. Kun olen tässä välissä kirjoittanut vaikka Kuuprinssiä, teksti on (toivottavasti) parempaa. Toki sitten, kun koko stoori on koneella, täytyy editoida aika huolella, sillä yhtäkkinen tyylinmuutos näyttäisi aika pahalta. Mutta parempaan suuntaan ollaan kuitenkin koko ajan menossa!


2 kommenttia:

 1. Yksi etappi saavutettu, onnea siis! :) Kässärisi on varmasti kurssin loppuun mennessä hyvällä mallilla. Uskon ainakin itse niin :)

  - Reetta

  Ps. Ohjaaja välitti terveisesi mulle, kiitos siitä, piristit päivääni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan näin :) Ja mukavaa, että piristi. Nägyy viikonloppuna!

   Poista