perjantai 20. helmikuuta 2015

Inttilesken päiväkirja - transformation

Ciao!
Testikuvailua syksyltä (Valtteri Järvi). Hiukset palo puhki joka kuvasta. :D

Viime yönä - itse asiassa aika tasan vuorokausi sitten - kävi hassusti. Ai kuinka? Sainpas startattua taas uuden projektin: nimenomaan juurikin sen Inttilesken päiväkirjan muovaamisen näytelmäksi.

Päätinkö sitten kuitenkin suunnata kässärini teattereiden lavoille? No enpäs kuitenkaan. Tai ainakaan en lyönyt mitään vielä lukkoon. Teatterista - ja näytelmien lukemisesta replojen opetteluvaiheessa - on kuitenkin kokemusta enemmän, joten päätin muokata kässärin siltä pohjalta tuollaiseen "dialogi-kuljettaa-tarinaa" -muotoon nyt ensin. En ole täysin perillä, kuinka vaikeaa näytelmäteksti on sitten muokata tv:seen yms, mutta luulisi sen onnistuvan helpommin, kun on kaikki turha lätinä - siis oikeasti turha selittely - on karsittu tekstistä pois, kun proosana tuo juttu jumittaa ja laahaa kyllä ihan kunnolla (varsinaista editointikierrosta se ei ole käynyt lävitse). 

Yritän toki pitää silmällä sitä tv-puolta tässä koko ajan. Pyrin siihen, etten kirjoita kohtauksia esimerkiksi jaetulle lavalle (ihan "häikäisevää" tämä ammattitaitoni, kun en edes sitä termiä muista. No mutta, enhän olekaan vielä ammattilainen, joten suokaa tämä minulle anteeksi). 

Mutta voih, itkupotkuraivari - taustalle voitte kuvitella Ismo Alangon "Vittu kun vituttaa". Olen upeasti kadottanut vihon, jossa on kaikki muistiinpanoni avoimen yliopiston kursseilta - siis myöskin draaman kirjoittamisen pienimuotoiset ohjeet. Etsin kaksi tuntia ja luovutin, kun savu nousi korvista. Löysin varmaankin about 20 erilaista ja sisällöllistä vihkoa, mutta se tietty vihko ei suostunut ilmiintymään silmieni alle. Toivon hartaasti, että jossain vaiheessa sen vihon löydän, niistä muistiinpanoista kun olisi apua. 

Joka tapauksessa olen tästä innoissani. En sitten millään malta pysyä yhdessä jutussa kerrallaan, vaan niitä on oltava 10 (jos nyt vähän kärjistän). Siltikin jälki on ollut hyvää, enkä usko, että se siitä paremmaksi muuttuisi, vaikka jättäisin jonkun jutun jäähylle - kun inspis iskee, niin sitten mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti