maanantai 16. helmikuuta 2015

Studio Orfeus: 6. lähiviikonloppu

Heippa!

Ja näin on helmikuun lähiviikonloppu Oriveden Opistolla takana. Tällä kertaa paneuduimme käsikirjoituksen kriittiseen tarkasteluun. Tutkimme jokaista osa-aluetta - tai ainakin olisi lähitulevaisuudessa tarkoitus tutkia - niin kuin esimerkiksi henkilöhahmoja, kieltä, juonta, genreä... kaikkea sellaista. Alateksti oli myös taas tärkeässä roolissa. Sen voisi melkein sanoa olevan jokaisen stoorin ydin (varsinkin näytelmien).

Pohdimme myös, mistä saattaa johtua kässärin mahdollinen sekavuus. Meille annettiin muutama vinkki, joita kannattaa tutkia, jos sekavuus on ongelmana. Itsellä tätä ongelmaa ei onneksi ole Addiktion kohdalla.

Saimme myös n. 15-sivuisen nipun papereita, joka sisälsi vinkkejä ja kysymyksiä, joita kannattaa miettiä oman käsikirjoituksen kohdalla - viitaten tuohon kässärin tarkasteluun. Itse valitsin lauantai-illan teemaksi henkilöhahmot. Päähenkilön kohdalla kaikki on aika mallillaan, mutta pari sivuhenkilöäni ovat jääneet hieman ohuiksi. Toisin sanoen niillä ei ole tarpeeksi taustaa, tai siitä ei ole infottu tarinassa niin paljoa, että hahmot olisivat kasvaneet kokonaisiksi.


Löysin kuitenkin hyvin näiden kahden kyseisen hahmon motiivit ja tehtävät tarinassa - eli niitä ei tarvitse ainakaan poistaa! Hahah. Ei vaineskaan, tärkeitä hahmojahan ne ovat ja kasvattavat osuuttaan koko ajan. Tukevat tarinaa ja päähenkilöä. Huomasin kyllä, että toisen kohdalla eräs asia oli unohtunut (vinkkasin siitä eräässä kohtauksessa, mutta asia oli unohtunut tarinassa selvittää). Nyt olisikin haasteena, kuinka upottaa homma taitavasti käsikirjoitukseen, kun luvutkin ovat niin ehjiä ja kokonaisia, että väliin on vaikea "sotkea" mitään uutta. Pohdintaa, mietiskelyä, vääntelyä, kääntelyä... 

Kyllä ne palaset vaan aina tuppaavat loksahtamaan paikoilleen. Ja luulisin, että onnistun tässä aika piankin. Tähän asti ongelmat ovat kuitenkin selvinneet miltei alta aika yksikön, ihmeen nopeasti ainakin, mutta sehän on vain positiivista (mainittakoon tässä lopuksi vielä, että kaikkien käsikirjoitusteni kohdalla tilanne ei tietenkään ole tämä!).

Kaiken kaikkiaan oikein antoisa viikonloppu. Harmittelin itsekseni useaan otteeseen, että lähiviikonloppuja on niin vähän jäljellä. Mutta mistäs sitä tietää, jos vaikka jatkaisin Orfeuksessa toisen vuoden jonkin toisen käsikirjoituksen kanssa. Maaliskuussa onkin sitten se kustannustoimittaja-lähäri, jännittää aivan hirvittävästi!
2 kommenttia:

 1. :D Mahtavat kuvat!

  Kyllä ne palaset loksahtaa, ennemmin tai myöhemmin... :) Tsempit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, juu! :) Tsemppiä hirmuisesti sinnekin!

   Poista