sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Studio Orfeus: palautetta ja editointia + näytelmäjuttuja

Heippamooi!

Sain tossa perjantaina palautetta yhteensä 10 luvusta. Taaskin suurin osa oli positiivista, joskin jonkun verran korjattavaakin löytyi - kuten olin aavistellutkin. Eilen sitten editoin Addiktiota ja sain paljonkin aikaan: rakensin mm. kokonaisen uuden luvun käyttäen pohjana erästä dialogia, jonka naputtelin koneelle maanantaina. Mielestäni se meni aika mukavasti sinne joukkoon ja sain selviteltyä ja kehiteltyäkin asioita, jotka olivat jääneet vähän ohuiksi.

Parista kohdasta täytyisi vielä ohjaajalta kysyä ja pyytää hieman ohjeistusta, mutta oikein hyvään suuntaan ollaan itsenikin mielestä menossa!

Kävipä myös niin, että jatkoin Inttilesken näytelmäversiota (nimitettäköön sitä nyt siksi, vaikka suuntaa en tosiaan ole lyönyt lukkoon) eteenpäin. Haasteita se on tuonut jo nyt, sillä aika suuri osa proosaversiosta tapahtuu päählön pään sisällä ja nyt täytyisi actionin kautta esitellä milteipä kaikki. 

Jouduin mm. esittelemään tärkeän sivuhenkilön aivan eri tavalla, kun alk.per. versiossa. Ja aikaisemminkin. Mutta se alku oikeastaan olikin sellaista turhaa täynnä. Seassa on kuitenkin ilmaisuja, mm. "rahaa palaa, kuin krematoriossa", joita tahtoisin pitää mukana. Täytyy keksiä niille joitain paikkoja, mutta eiköhän se onnistu. :) Voi olla, että lopputulos on aika erilainen, mitä alkuperäinen, muttei sekään ole välttämättä huono.

Ja tänäänkin jatkoin Inttileski-tsydeemiä eteenpäin, jee! Ihan hyvin se etenee, vaikka "kohtalokkaita virheitä" (= eli siis jotain, mitä ei kuuluisi olla tai olen kirjoittanut kässäriä jotenkin "väärin") saattaakin löytyä. Mutta kyllä jostain varmaan jelppiä ja kommenttiakin saa, kunhan nyt saisi homman kasaan ensin, hahah.

Tällä viikolla olen ollut siis ihmeenkin tuottelias. Tein hassun huomion, että tämä on neljäs vuosi, kun pidän tätä blogia - ja ensimmäinen kerta, kun helmikuulle tulee yhtään postausta! Jostain syystä aina tämä alkuvuosi, varsinkin helmikuu, on ollut kunnon kirjoitusblokin aikaa. Tänä vuonna on näköjään toisin, voisi olla hyväkin merkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti