keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Studio Orfeus: palautetta luvuista 42-46

Moiggs!
Kuva: Saara Sampio

Eilen tuli taas palautetta. Korjailussa meni tänään alle tunti - jotain voinette päätellä siitä. Oikeastaan ehkä jopa puoli tuntia. Mutta siis, lyhyesti: ei taaskaan juurikaan korjattavaa.

Se on toki hyvä asia. Paljon itseluottamusta nostavia ylistyksiä, positiivista kommenttia. Tai no, ehkä vähän kärjistän, mutta kaiken kaikkiaan palautteesta tuli todella hyvä mieli: varsinkin dramaturgia oli erittäin mallillaan. Usko omaan tekemiseen kasvaa kyllä tällaisten palautteiden myötä.

Ja sitä täällä päässä tarvitaankin - ja paljon - sillä liian monta kertaa olen itkenyt kotona monta tuntia sitä, kuinka paskaa jälkeä saan aikaiseksi. Liian monta hukattua ja surettua tuntia, ettei tästä koskaan tule mitään. Nyt uskallan vihdoinkin olla sitä mieltä, aidosti ja oikeasti, että helvetti, tästä tulee kyllä jotain.

Viimeisiä lukuja ei olla vielä katsastettu, mutta voin jo äkkiseltään todeta, että jonkin verran paranneltavaa on. Eräs asia pisti silmään noista luvuista, joista nyt tuli palaute - huomasin, että yksi seikka on unohtunut. Ei niinkään suuri, muttei ihan pienikään, sillä kyse on erään henkilöhahmon taustasta. Enköhän sitäkin saa upotettua tuonne jonnekin.

Eilen tuli myös pohdiskeltua tulevaa monessakin suhteessa. Mutta eräs asia, josta olen täälläkin maininnut: Inttilesken päiväkirja -kässäri. Studio Orfeuksen ohjaajani draaman kirjoituskurssi - samanlainen monimuoto, kuin Studio Orfeus - ei ikävä kyllä toteutunut tänä vuonna. Toivon hartaasti, että ensi vuonna osallistujia saataisiin kasaan tarpeeksi, sillä tahtoisin itsekin osallistua. Olen pyöritellyt pienesti mielessäni myös sitä, jos yrittäisinkin suunnata käsikirjoitukseni elokuva-/tv-puolelle, jolloin sen voisi ehkä helpommin laskea opiskeluksi toisenkin koulun puolesta (audiovisuaalinen viestintä!). 

Katsellaan. Sen aika ei nyt kuitenkaan ole ihan heti - vaikkakin elän usein jo kaukana tulevassa!

2 kommenttia:

  1. Olen pitkään seuraillut blogiasi ja toivotan menestystä kirjoitusurallesi :) ! Olisiko mahdollista julkaista jonkinlaisia näytepätkiä käsikirjoituksistasi? Mielenkiinto kasvaa koko ajan, kun kerrot prosessin etenemisestä. Uskon, että muitakin halukkaita lukijoita löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon! Kyllä se varmasti olisi mahdollista, arastelen sitä vaan aika paljon. Mutta harkitsen, onhan se ehkä vähän tylsä seurata, kun ei tiedä laisinkaan, millaisesta tekstistä on kysymys. :)

      Poista