tiistai 31. maaliskuuta 2015

Lyhytelokuvaa kasaan

Ciao!
Kuva: Essi Suomalainen

Uupumus iski sitten eilen illalla. Nukuin tänään erittäin pahasti pommiin koulusta, missasin yhden palaverinkin - ai että, että hävettää. No mutta, käytin ajan kuitenkin hyödyksi kotona: kirjoitin koulumme valinnaisen tarinateatterin ryhmälle lyhytelokuvakäsikirjoituksen. Meillä oli siis suunnitteilla toteuttaa sen ryhmän kanssa pieni lyhytelokuva ja minulta kysyttiin, jos tahtoisin antaa panokseni ainakin kirjallisessa muodossa. Päätin siis ryhtyä yksinäni toimeen.

Ajatus iski päähän aamusuihkussa. Rustailin pienen rungon koneelle ja keitin kahvia. Yhteensä 10 liuskaiseen lyhytelokuvakäsikirjoitukseen meni minulla n. kaksi tuntia. Odotukset ja lunastukset toimivat ja lyhytelokuva pohjaa erään suuren väärinkäsityksen ympärille - ehkä hieman kliseistä, mutta tässä ei ole hirveän kauaa aikaa tätä tehdä, koska tarkoitus olisi ilmeisesti nyt keväällä saada homma tehtyä. Runousoppi kunniaan, ja sitä rataa!

Lisäksi pyrin siihen, että lyhytelokuva olisi mahdollisimman helppo toteuttaa - kuten mainitsin, aikaa ei ole paljon. Rakensin tekstin koulun ympärille, jotta voisimme kuvata koulussa mahdollisimman pienellä vaivalla. Repliikitkin yritin muotoilla niin, että ei haittaa, jos näyttelijät eivät aivan sanatarkasti noudata käsikirjoitusta (kyse ei kuitenkaan ole ammattilaisista, vaan koulun valinnaisaineen ryhmästä). 

Näyttelemään en itse välttämättä ehdi tähän projektiin - pienesti harmittaa - sillä loppukevät on minulla ohjelmaa täynnä melkein 24/7. Rooleja tässä tekstissä on neljä ja toivon, että halukkaita löytyy. Lisätä pystyy ehkä muutaman, jos on tarvis, mutta vähentäminen menisi erittäin vaikeaksi.

Lähetin jo muutama tunti sitten kässäriä ryhmäläisille ja opettajille eteenpäin. Sain jo eräältä ryhmäläiseltä positiivisen vastaanoton - lämmitti tätä kiireistä sydäntä! Tämä ei ole mikään lukkoon lyöty asia, joten voi olla, ettei koko ryhmä edes tahdo tehdä tekstini pohjalta mitään tai halutaan jotain muuta, mutta ainakin naputtelin kelpo ehdotuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti