lauantai 4. huhtikuuta 2015

Kässärinäyte 2: Inttilesken päiväkirjan dramatisoitu versio


Tässä ois minimaalinen pätkä kohtauksesta 47 Inttilesken päiväkirjan dramatisoidusta versiosta. Pätkä ei ole mitenkään ultimaalisen hieno, sillä se on ihan ensimmäinen versio tästä kohtauksesta (tätä kohtausta ei ollut olemassa romaanikäsikirjoituksessa laisinkaan). Ajattelin vain vähän valottaa, mistä olen puhunut muutamassa edellisessä postauksessa: sivuhenkilöiden välille rakentamastani draamasta.

Kohtaus ei tietenkään tällaiseen screencapiin mahtunut kokonaan, vaikkei se pitkä ollutkaan. Tästä tarvitsisi ehkä tietää, että kohtauksessa hlöt puhuvat keskenään puhelimessa, kumpikin tahoillaan. Pyrin rakentamaan koko kohtauksen niin, että kummankin olinpaikka näytettäisiin, sillä koen, että katsojan on tarpeellista tietää se, missä kumpikin on. Ihan juonenkin kannalta.

Mutta siis, tänään on dramatisointi taas jatkunut! Eilisen pidin ansiokkaasti lomaa ja tänään tässä illalla jatkoin kässäriä muutaman kohtauksen verran. Käsikirjoituksen eräs ydinkohta oli rakennettava hieman eri tavalla, sillä tätä ei näytetty alkuperäisessä ollenkaan. Rakensin sen käyttäen pohjana päählön unea (uni, jonka olin kirjoittanut romaanikässäriin), siitä tuli ihan kelvollinen. Parempi ainakin, kuin se uni, joka se alunperin oli. Ja tämä oli tarpeellista koko homman kannalta.

Semmoista. :)

P.S. En ole opiskellut tuntiakaan elokuvakäsikirjoitusten kirjoittamista, se voisi olla ihan hyödyksi. Haha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti