perjantai 3. huhtikuuta 2015

Mikä loma?

Heips!

Pääsiäisloma. Painopisteen kuuluisi ainakin näillä stressileveleillä olla sanalla "loma", mutta kävipä toisin. Kirjoittamisen jano oli niin suuri, että päädyin dramatisoimaan Inttileskeä taas pidemmälle - pääsinhän jo maanantaina vauhtiin!

Aloitin viime postauksen suunnitelmani soveltamisen käytäntöön. Itse asiassa huomasin, että olin pienesti kirjoittanut päählön kaverin vaikutuksesta päählöön tuonne alkuperäiseenkin käsikirjoitukseen, mutta kaveri ei sen enempää ollut mukana juonessa - vain pienenä mainintana. Aikaisemmin kerroinkin, että jouduin lisäilemään taas muutaman sivuhenkilön tähänkin projektiin - juurikin tuollaisen päählön kaverin - ja nappasin alkuperäisestä tekstistä vähän lisäideaa tähän suunnitelmaan! Toimi ihan mukavasti, nidoin verkkoa henkilöiden välille vähän enemmän ja draamaa syntyi.

Mainitsin myös jossain vaiheessa, varmasti useammankin kerran, että pituus on tämän jutun kohdalla erittäin suuri ongelma. Ja suuremmaksi se koko ajan kasvaakin, sekä ongelma että käsikirjoitus. Yritän olla huolehtimatta siitä itkupotkuraivareihin asti ennen kuin raakaversio tästä muodosta on kasassa, mutta pitäen hommaa silmällä kuitenkin. Olen edelleen viskannut surutta tapahtumaköyhät luvut ja kohdat roskakoriin, mutta jostain sitä pituutta sinne koko ajan ilmestyy. Sivuhenkilöt kun pitää saada lihallisiksi ja tapahtumat yms. täytyy rakentaa kunnolla, niin tarinaahan siitä syntyy. Varmasti kuitenkin edes muutaman liuskan verran on varaa tiivistää joitain turhia kohtia pois, mutta sen aika on sitten kun näen, millaiseen muotoon tämä tästä kehittyy.

Jotain on taas saatu siis aikaiseksi! Tässä olisi kyllä ihan ultimaalisen pakko vähän levätäkin välillä, ettei pää räjähdä, mutta tämä kirjoittaminen vie niin tehokkaasti mennessään, että se on miltei mahdotonta. Onko tämä nyt sitä, mitä ohjaajamme kutsuu "häiriötilaksi"? Hahah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti