lauantai 11. huhtikuuta 2015

Studio Orfeus: edellisen palautteen pohjalta editointia

Moooij!

Eilisen ja tämän päivän olen ahkerasti editoinut. Asiat, henkilöt, kaaret... kaikki alkaa selkiytyä ja kirkastua mielessäni pikkuhiljaa. Tai aika nopeastikin oikeastaan. Sain muutaman lunastuksenkin aikaiseksi. 

Äsken editoin ihan viimeistä lukua - lisäilin sinne kohtaamisen muutaman sivuhenkilön kanssa, jotka olivat ehkä pienesti jääneet huomiotta lopussa. Keksin aika hauskankin jutun, mielestäni toimii! Tai ehkä toimii. En ole aivan satavarma. Mutta henkilöiden suhde kehittyi, saatiin stoori myös tältä osin päätökseen. Juttu jää ehkä hieman auki, muttei liikaa. Tai en nyt sanoisi välttämättä "auki", mutta loppu jää mielikuvituksen varaan. Ja mielestäni se on vain positiivista - kaikkea ei tarvitse ruotia täysin loppuun saakka.

Tärkeän sivuhahmon persoonallisuutta pitäisi tuoda vielä vähän paremmin esille. Se tarkoittaisi luultavasti sellaisia pikkulisäyksiä, mutta tätä en ole vielä ehtinyt tehdä. Toisaalta homma on aika kirkkaana mielessä, toisaalta se aiheuttaa päänvaivaa. Kuinka ilmaista? Mikä olisikaan herkullisin keino? Minulle on monesti sanottu, että kaikkea ei tarvitse tehdä heti samalta istumalta, mutta minun on vaikea olla toimimatta, kun ideoita syntyy ja halu saada jotain aikaan on niin kova! Hahhah.

Mutta kuten Orfeus-ystäväni asian ilmaisi, olen jo pitkällä. En nyt sano, että lopussa, mutta aika pitkällä kuitenkin. Kyllä tämä tästä vielä saadaan päätökseen, ja hyvin sittenkin! Pian onkin jo seuraavan käsikirjoituksen editoinnin aika ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti