tiistai 5. toukokuuta 2015

Pääjuonesta yhtäkkiä sivujuoni?

Hejsan!

Ellinoora-käsiksessä on tänään 71 liuskaa. Odotettua draamaa sivuhahmon ja päählön välillä, kiinnostavaa ja jännittävää kirjoittaa, mutta onko tässä liikaa? Teinidraama uhkaa viedä tilaa pääjuonelta, joka on jäänyt yhtäkkiä sivummalle. Tiedostin, että tarina tarvitsee myös teinimaailmaa ympärilleen tasapainottamaan, mutta missä menee raja? Onko pääjuonesta tullutkin yhtäkkiä sivujuoni? Vai onko tällainen määrä sivusälää sopivasti?

En mene vielä edes ihan puolessa välissä, joten pelivaraa on kyllä. Korjailla voin, kehittää, muuttaakin. Mutta ensin täytyisi löytää se ydin. Kysymyksessä on jälleen kerran kasvutarina ja kaikki sivujuonetkin mahdollistavat sen, tukevatkin, mutta mikä on se ykkönen? Luulin sen olleen A, mutta onko se sittenkin B tai jopa C? Onko stoorini kulkemassa "väärään" suuntaan? Mikä ylipäätään on väärä ja mikä oikea? Vai onko vain vasen ja oikea?

Sanoma. Toinen ongelma. Se on ehkä vähän selkeämpi Ellinoorassa, kun Inttileskessä se on edelleen hieman hukassa. Luotan siihen, että se löytyy kyllä. Tahdon ensin vapaasti muotoilla tarinan siten, miten se mielestäni parhaiten sopii. Löytyihän se Addiktiostakin, helpommin kyllä, kuin näistä muista.

Olen ehkä hieman hukassa. Mutta tarinat etenevät silti, se on sentään positiivista. Stressi luultavasti sotkee pakkaa tässä aika paljon. Toukokuu - kuukausi, josta olen täällä monta kertaa maininnut. Täynnä tavaraa, liikaakin, mutta kesällä helpottaa. Sitten tiedän enemmän. Ja silloin on myös aikaa.

P.S. Tänä viikonloppuna on taas Orfeus-viikonloppu ja tällä kertaa saapuu vihdoinkin se kauan kaivattu kustannustoimittaja! Jännittävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti