sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Tärkeä käänne - vai onko sittenkään?

Moi!
Koko päivän satoi. Yöllä minä kirjoitin.

Jatkoin Inttilesken leffaversiota parilla kohtauksella, joista toinen oli erittäin pitkä. Luulen silti, ettei siinä ole paljoa tiivistämisen varaa - tärkeän asian äärellä kuitenkin. Toimintaakin sain mukaan ja syvennettyä/vietyä pidemmälle parin sivuhahmon välistä suhdetta.

Kasassa on jo vähän päälle 120 liuskaa tätä versiota, loppuhuipennus puuttuu vielä kokonaan. Luulen, että minun on kirjoitettava loppu aika lailla uusiksi: tapahtumat ovat kulkeneet hieman eri suuntaan, mutta tyydyttävämpään sellaiseen. Ehkäpä. Ja lisätyllä sivuhahmollakin tulisi olla lopussa jokin rooli, joten juonikuvioita täytyy kehitellä entisestään.

Eräs asia juonikuviossa kuitenkin askarruttaa. Pohdin erään käänteen jättämistä pois. Se toisi mukavaa lisäjännitettä ja draamaa, mutta saattaa venyttää juttua aivan liikaa - onhan pituutta tässäkin vaiheessa jo enemmän, kuin tarpeeksi. Herkullinen juttu silti kyseessä, joten mietin, kokeilisinko kirjoittaa sen tuonne joukkoon ja poistaisin ehkä jälkeenpäin, jos huomaisin, ettei ratkaisu ollut hyvä. Toisaalta poistaminen voisi käydä aika haastavaksi, koska kuvio vaikuttaisi aika moneen osapuoleen monellakin tapaa. Luulisin, että tästäkin aineistosta riittäisi jopa 3-osaiseen minisarjaan - siis mitä nyt on jo paperilla ja mitä on vielä kirjoittamatta. Elokuvaksi tiivistäminen saattaa mennä vaikeaksi, mutta toisaalta tässä on kyllä hieman ainakin poispyyhittävää jo nyt. Juonikuvioita on useampi iso, kylläkin tarinan kannalta tärkeitä ja uusi sivuhahmo toi juttuun vielä lisää mutta koen, että sekin oli tärkeä lisätä. Sanottaisiinko, että melkeinpä liikaa tarinaa, jos tämä on edes mahdollista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti