lauantai 13. kesäkuuta 2015

Käsikirjoituksen tarkistuslista (Addiktio)

Heips!
Kesän ensimmäinen jäälatte! 
Käväisin tänään kahvilla kaverin kanssa, jota en ole nähnyt 2-3 vuoteen!

Mutta joo, asiaan...

Edellisen postauksen venyessä äärimmäisen pitkäksi, jäi tämä aihe käsittelemättä. Sain siis ohjaajaltani eräänlaisen "käsikirjoituksen tarkistuslistan" avuksi hahmottamaan, mitä Addiktiolle tulisi mahdollisesti vielä tehdä.

Lista on 22-sivuinen ja täynnä tärkeitä kysymyksiä, joihin tulisi osata vastata tarinansa tiimoilta. Kysymyksiä on melkein jokaiselta osa-alueelta: mm. juonesta, hahmoista, ajankulusta, miljööstä, aluista ja lopetuksista... Tärkeimpiä vastattavia ovat varmasti esimerkiksi se, mistä käsikirjoitus kertoo, mitä aihetta se käsittelee ja mikä on genre. Niiden nyt ainakin pitäisi olla jotenkuten selvillä - onnekseni osasin vastata näihin ihan suoralta kädeltä. Ja itse asiassa moneen muuhunkin kysymykseen: naputtelin vastauksia tuossa keskiviikkona varmaan viisi tuntia putkeen, haha! Lista venyi johonkin 32 sivuun niiden johdosta!

Paljon on kuitenkin vielä vastaamatta. Henkilöhahmoja käsitteleviä kysymyksiä aion pohtia ensi viikolla ihan kunnolla. Niitä varten tulisikin varmasti lukea Addiktio vielä kerran, kaksi ajatuksella läpi. Henkilöjä koskevia kysymyksiä oli paljon ja niihin tulisikin vastata jokaisen (tärkeän) hahmon kohdalla erikseen, joten tähänkin vierähtää varmasti useampi tunti, ellei päiväkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti