perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kirjakrooli 2015

Salut!
Matkalla Helsinkiin.

Kirjallisuuden kaupunkifestivaali Kirjakrooli järjestettiin eilen toista kertaa. Ja tällä kertaa minäkin olin mukana! Yleisön roolissa kylläkin, mutta oikein hauskaa oli!

Lähdin matkaan vasta iltapäivällä, mutta näin silti useammankin esityksen eri pisteissä. Vierailin Rakennusviraston asiakaspalvelun pisteessä ja Ravintola Teatterissa. Löysin jopa oikeaan paikkaan kummallakin kerralla, heh! Välissä pidin kyllä pienen tauon terassilla Kalevala-työparini ja hänen ystävänsä kanssa. Työparini lupasi tsekkailla viimeiset raakaversioni tässä ennen lomaansa, jännittyneenä odottelen, millaista palautetta tulee. Ja ehkä hänellä on ehdottaa joitain mehukkaita korjausehdotuksiakin! 

Juha Jyrkäs luki otteita useammastakin teoksesta. Kuvassa "Hei, rillumapunk!"

Pääsin seuraamaan useammankin kirjailijan esiintymistä, mukaan lukeutuu Anu Holopainen, Juha Jyrkäs, Pekka Sauri, Jari Nissinen ja viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä Virpi Hämeen-Anttila. He lukivat ensin hieman otteita teoksistaan, jonka jälkeen sai esittää kysymyksiä. Tietenkään siinä kun olisi ollut mahdollisuus kysyä, ei meinannut mitään tulla mieleen ja toisaalta en uskaltanut, mutta Jari Nissiselle esitin yhden kysymyksen (hän on siis työskennellyt aikaisemmin myös näyttelijänä ja käsikirjoittajana).

Kävipä siinä lopuksi niinkin, että minut esiteltiin muutamalle paikalla olleelle kirjailijallekin! Hui kauhistus, menin harmikseni ihan lukkoon, enkä saanut oikein muuta soperrettua kuin että kirjoitan nuorille. Ja muutaman sanan kerroin Studio Orfeuksesta. Mukavia he kuitenkin olivat, yksi heistä itse asiassa esiintyi toisella pisteellä, jossa olin kurkkailemassa ja hän tunnisti minut hiustenväristä. Toivotettiin minulle myös onnea tähän ikuisuusprojektiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti