sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Läpiluku suoritettu! (Addiktio)

Mooooi!

Noin tunti sitten sain luettua läpi ja korjattua Addiktion viimeisen luvun. Tämä kierros oli lähinnä siis kielenhuoltoa, lauseiden jäntevöittämistä ja pieniä dramaturgisia viilauksia. Myös muutamaa juonellista asiaa tarkensin ja toin esille, sillä ne olivat jääneet hiukan pimentoon. Pieniä yksityiskohtia, joita en ollut muistanut selventää.

Pikkuisen tuli mukaan lisää dialogia, sekä pari tunnereaktion kuvausta kohtiin, joista se joko uupui tai oli liian vähäistä. Addiktio on siis hyvin tunnepitoinen, joten sellaiset yhden sanan tai lauseen mittaiset tunnereaktiot dramaattisemmissa kohdissa eivät oikein sovi joukkoon. Tai minun tyyliini. Kummin vaan.

Aikaisemmin jo mainitsinkin, että alatekstillisiä juttuja lisäsin. Kehollista ilmaisua siis lähinnä. Ja muutama aistireaktio myös miljööstä upposi mukaan.

Kaiken kaikkiaan käsikirjoitus parani mielestäni aika paljon - tai no sen verran, mitä se voi tällaisella pienellä viilauskierroksella parantua. Yleisilme koheni. Ja tein tuon kaiken yksin, ilman neuvoja tai kommentteja siitä, mitä kannattaisi vielä tehdä. Hemmetti, tässähän on tosiaan opittu jotain. Tai oikeastaan aika paljon. 

Oriveden opisto - suosittelen koko sydämellä! Hurjan innostukseni vuoksi en tyydykään yhteen vuoteen, vaan jatkan Studio Orfeuksessa siis vielä ensi vuoden uudella käsikirjoituksella, eli sillä, jonka työnimi on tällä hetkellä Riittämättön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti