keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Palautetta uusimmasta käsikirjoituksesta

Moikka!
Muikea päivä.

Aamulla klo 9:00 oli taas henkkariaika. Tällä kertaa palaute ei koskenutkaan Addiktiota, vaan uusinta käsikirjoitustani Riittämätöntä. Tarkemmin ottaen juurikin tuota pulmallista lukua, josta postasin viimeksi.

Sain sekä korjatun tekstitiedoston, että "suullisen" palautteen. Ihmetytti kovin, että korjatussa tekstitiedostossa oli punattu kaiken kaikkiaan ehkä noin 3 sanaa ja lopulle ei oltu tehty mitään! Vaikka ensimmäinen raakaversio vasta kyseessä - ilmeisesti olen sitten kehittynyt!

Nuo muutamat punatut sanat olivat juurikin niitä kiertoilmaisuja, joita käytin tämän ensimmäisen kerran kuvailussa. Tuli puhetta, että se on ehkä enemmän naisten juttu, kiertoilmaukset siis. Että miehet ovat useimmiten suorempia. Ne siis voisi todennäköisesti korjata. Mutta sopivasti oli sekä komediaa, että traagisuutta. Vähän voisi kuitenkin kehittää muutamaa asiaa, jotka eivät niin selkeästi tulleet nyt esille.

Muuten palaute oli erittäin positiivista. Varsinkin dialogista sain (taas, heh) kehuja, mm: "Sopivan lakoninen ja iskevä. Hieman erilainen kuin Addiktiossa. Hyvä.". Tarkentaakseni vielä, sain erittäin hyvää palautetta dialogista jo Addiktionkin kohdalla, mutta vaikka koko tekstityyli on nyt erilainen, oli se silti kuulemma hyväOsasinpa vastata myös suoralta kädeltä kysymyksiin, joita ohjaajani minulle esitti mm. henkilöhahmoista. Olen uinut syvälle näihin vesiin varsin äkkiä! Ei tuottanut edes hankaluuksia. Kehitystä ylipäätään oli tapahtunut huimasti kirjoitustyylissäni - se minulle suurin kompastuskivi, eli selittely, oli kadonnut kuulemma kokonaan! Jes! Jotain on siis tehty oikein.

Sovimme myös, että Riittämätön tulee siis olemaan ensi syksyn käsikirjoitukseni Studio Orfeuksessa. Muut, jotka ovat toisen vuoden ilmeisesti jatkavat vielä samoilla käsikirjoituksilla, mutta Addiktio on jo melkein lähetyskunnossa - paljoa ei enää puutu - joten sen kanssa jatkamisessa Orivedellä ei olisi mitään järkeä. Ja Riittämätön on myös sopivan raikas, erilainen ja siinä on uudenlainen tunnelma, ohjaajani mukaan. Kommentoinkin, että tyylimuutos tämän käsikirjoituksen kohdalla oli paikallaan, sillä samanlainen, lievästi naturalistinen kuvaus ei olisi tähän juttuun sopinut ollenkaan. Ohjaajani totesi, että hyvä näin. Jee!

Olisin kirjoittanut vielä, mitä olen tehnyt Addiktion hyväksi tänään (lähinnä vastaillut kysymyksiin tekstitiedostoon), mutta silloin tämä postaus venyisi kyllä ihan liian pitkäksi, joten taidan jättää toiseen kertaan. Hyvä mieli tuli kumminkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti