torstai 18. kesäkuuta 2015

Vuorossa läpiluku + pientä parantelua (Addiktio)

Hejsan!

Addiktion läpiluvun vuoro. Tajusin olevani aika puhki eilisestä. Aivotoiminta ei oikeastaan päätä huimannut tänään, joten päätin, ettei ole vielä henkilöhahmo-kysymysten vuoro. Sen sijaan aloitin läpilukuprosessin ja pääsin lukuun 21 asti.

Samalla tein pieniä dramaturgisia ja kielenhuollollisia korjauksia. Alkupään luvut olivatkin niiden suhteen hieman "huonommassa" - eivät kovin huonossa, mutta loput ovat huomattavasti paremmalla tolalla - kunnossa. Olin jossain vaiheessa suunnitellut korvaavani tämä-sanat sanalla "se", mutta olin luovuttanut kesken. Ei se istunutkaan. Ei. Ja nuo sanat olivat sinne sekaan jääneet, nyt sitten paikkailin niitä "hän"-pronomineilla. 

Myös pieniä dramaturgisia paranteluja tosiaan tein. Erään luvun loppuun esimerkiksi lisäsin vähän enemmän tunnereaktiota päähenkilölle, sillä koin, että se sitä vaati. Ja dialogin "jäntevyyttä" korjailin myös. Tai enemmänkin niitä alatekstillisiä juttuja, en niinkään repliikkejä. Poistinpa muutaman lauseenvastikkeenkin! Sinne jäi kyllä muutama, joista en tahtoisi luopua, hehe. Annetaan ohjaajani sitten rauhassa punata ne, jos on vieläkin liikaa, kun läpiluvun olen loppuun suorittanut.

Huomenna jatkan vielä näissä merkeissä! Herään toivottavasti hieman aikaisemmin kuin tänään. Henkilöhahmoihin pääsen mahdollisesti keskittymään sitten viikonlopun puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti