lauantai 11. heinäkuuta 2015

Palaute ja - mahdollisesti - viimeinen editointikierros! (Addiktio)

Heips!
Shoppasin eilen - mukaan tarttui 2 muistivihkoa, 
Anu Holopaisen "Ihon alaiset" ja Briitta Hepo-ojan "Siilin kuolema"!

Eilen tapahtui muutakin. Minulla oli nimittäin taas henkilökohtainen palaute Addiktiosta, tällä kertaa koko käsikirjoituksesta. Tekstissä ei niin sanottua punakynää ollut melkein yhtään enää. Ja hyviä kohtia huomattavasti enemmän. 

Muutama kappale piti kuitenkin poistaa ikuisen kompastuskiveni, liiallisen selittelyn, vuoksi. Mutta sitäkin oli niiiiin paljon vähemmän kuin aluksi. Kuusi tuntia tässä vierähti, käsis tsekattu läpi ja punaiset kohdat pyyhitty armottomasti pois. En edes tiedä, mihin se aika vierähti. Lueskelin kyllä samalla niitä erityisen hyviksi merkattuja kohtia useampaan kertaan lävitse - toiveenani tietysti oppia jotain. Ja taukojakin pidin. Muutaman pikkuisen korjauksen sain myös aikaan, mutta hyvin pienen, enempää ei edes tarvita.

Yksi luku kaipasi vielä vähän laajennusta ja sitäkin tässä jo tänään tein. En vielä tiedä, onnistuinko. En välttämättä tuonut mitään uutta mukaan. Se ei siis ole kovin hyvä, jos näin on päässyt käymään.

Kaiken kaikkiaan suurin osa, melkeinpä kaikki, viime kierroksella lisätyt jutut saivat kehuja (yhden asian suhteen kyllä mokasin ja se lensikin sitten roskiin). Erityisesti yksi uni. Jes.

"Tiivis ja toiminnallinen, tunteita ja ajatuksia herättävä kuvaus suuresta yrityksestä pelastaa, epäonnistua ja löytää uutta. Hyvin helppo eläytyä. Kässäri on toimiva ja raikas."

- lainatakseni suoraan muutaman rivin palautteestani.

Huomiseksi jää vielä muutama pohdittava asia. Positiivisia juttua, mihin voisi mahdollisesti palata vielä uudestaankin tarinan aikana. Mutta todellakin - alkaa olla vihdoin valmista. Kohta koittaa se jännityksellä, innolla ja kauhullakin odotettu päivä, jolloin kässäri lähtee matkalle. Matkalle, jolla se saattaa saada joko iskuja tai mahdollisuuden lentää.

2 kommenttia:

  1. Terve! Löysin juuri tänne bloggaajat.comista, kun etsin vertaistukea kirjalijanalulle (tai jotain :D). Jännittävää lukea muiden kokemuksista, kun itse olen juuri ekaa kertaa siinä vaiheessa että sain kässärin ekalle matkalle pari viikkoa sitten. (Eihän sitä kesällä varmaan kukaan lue, mutta en kestänyt enää lojuttaa sitä. ^^') Täytyypä pyöriä täällä vähän enemmän! :) Toivottavasti editointi sujuu hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, hei mukavaa, että löysit! Ja tsemppiä hurjasti sun kässärille, toivottavasti nappaa! Niin, ja kiitos paljon. :)

      Poista