sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Yhden muistiinpanot, toisen palaute, kolmannen viimeistely

Moij!
Varmaan yhtä monta projektia on nyt vireillä!

Mistäs sitä alkaisi? Jos vaikka siitä, että tein loputkin korjaukset Addiktioon kirjallisen palautteen pohjalta. Lähetin uuden version jo ohjaajalleni, henkilökohtainen palaute yritetään sopia ensi viikoksi. Toivottavasti kulki taas askelen parempaan suuntaan!

Tulevaa silmällä pitäen, eksyin taas tsekkailemaan kustantamoiden sivuja. Taktiikkana ajattelin käyttää sitä, että lähetän ensin isoimmille ja jos ei niistä nappaa, niin siirryn pienempiin. Nuorten kirjallisuutta vaan kustantaa huomattavasti harvempi, kuin "aikuisten proosaa". Monikin on poistellut nuorille suunnattua materiaalia ohjelmistostaan. Jos teillä on lukijat antaa vinkkejä, mihin kannattaisi suunnata tekstiä, otan niitä mieluusti vastaan! Nämä kristillisen linjan kustantamot joudun valitettavasti teilaamaan suoralta kädeltä, sillä Addiktio hyvin epätodennäköisesti sopii heidän kustannusohjelmaansa. Huumeet ehkä vielä menisi, mutta käsittelytapa ei todellakaan natsaa (mm. seinille maalatut kyrpäkuvat tai päähenkilön negatiivinen suhtautuminen uskonasioihin tuskin innostaa heitä..mutta se nyt ei ole vielä mitään).

Juttelin tässä myös hetkisen ihmisen kanssa, jota haastattelen Riittämätöntä varten. Tuli erittäin positiivista palautetta siltä suunnalta! Hän sattuu olemaan monenkin käsikirjoitukseni kohderyhmää ihan ikänsäkin puolesta - eli siis todella hyvä merkki, että kirjoitustyyli ja tarinat miellyttävät! Ehdin tässä jo vaipua pieneen ilta-angstiin, mutta tuo kyllä nosti sieltä suosta oikein vikkelään.

Niin ja tosiaan, minulla on hitaaseen tahtiin punottava, uusi käsikirjoitus mielessä. Idean tasolla siis lähinnä, muistiinpanoja tehtynä, prologin raakile kirjoitettuna (muttei varmaankaan jää ihan tuollaiseksi). Tämän projektin saattamisessa romaaniksi asti menee luultavasti paljon aikaa. Ihan senkin puolesta, että aiheesta ei ilmeisesti ole vielä yhtäkään kaunokirjallista teosta(?! HOW CAN THAT BE?), enkä halua pilata koko hommaa ja vetää rimaa matalalle. Dokumentteja löytyy muutama kappale, ne minun on varmasti katsottava läpi. Aiheen voi kyllä käsittää monella tapaa, mutta puhun nyt eräästä sairaudeksikin luokiteltavasta asiasta. Valitettavasti joudun tekemään vittumaisen tempun, enkä paljasta enempää. Idea on niin raakile ja vaikeakin käsiteltävä, että tässä menee tovi jos toinenkin. Ehkä sitten joskus.

2 kommenttia:

  1. Minulla oli tismalleen sama taktiikka lanu-käsiksen kanssa. Kylsyä ei tullut mistään, mutta sain palautetta pienestä kustantamosta. Heiltä myös ilmestyi myöhemmin samantyylinen teksti kuin minun. Ei se todellakaan ollut ainoa syy, miksi minä en saanut kylsyä, mutta rundeilla täytyy muistaa, että ei sopparia =/= ei kykyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo :) Tsemppiä hurjasti sinne silti, eiköhän jossain vaiheessa nappaa! Jännittää kyllä hurjasti, kun jos ei nyt mene läpi, niin en tiedä, osaanko parannella sitä enää enempää ilman kustantamoiden apua.

      Poista