lauantai 15. elokuuta 2015

100 liuskaa rikki (Riittämätön)

Salut!

Ei sitä olla ihan terveitä vieläkään, mutten vain kestänyt enää. Melkein kuin sydän olisi räjähtänyt rinnassa, jos ollaan hieman melodramaattisia - tai ei hieman, oikeastaan aika paljon. Kirjoittamisen ja tarinoiden jatkamisen tarve ja into paisuivat sisällä niin suuriksi, että oli ihan mielenterveyden kannalta pakko naputella nyt, kun on vihdoin ihan kunnolla aikaa! Kirjoittamisen voisi lukea omalla kohdallani melkein huumeeksi.

Koska tarvitsisin huomattavasti enemmän kärsivällisyyttä Kuuprinssin kanssa, ja koska muut käsikset ovat olleet tässä pienellä tauolla, päätin jatkaa Riittämätöntä. Yhtenä syynä oli kyllä myös se, että tahtoisin saada raakaversion mahdollisimman pitkälle ennen syyskuuta ja Studio Orfeuksen toisen vuoden alkamista. 

Vaikea sanoa, missä vaiheessa ollaan. Sata liuskaa meni juuri tunti sitten rikki. Sanoisin, että loppupuolella, muttei ehkä ihan loppukliimaksissakaan vielä. Vaikka suunnittelin, on tarina ottanut ohjat osalti ainakin omiin hyppysiinsä. Suunnitelma toimikin enemmän runkona, sillä väleihin on täytteeksi tullut vaikka mitä lisää, mikä on tässä tapauksessa ihan hyvä juttu. Ensimmäinen suunnitelmani oli aika lailla raakile, sellainen kuivahko, tai miten sen nyt sanoisi. Pelkkä runko, joka sekin on voimistunut tässä kirjoitusprosessin aikana.

Eräs henkilöhahmo, joka pienesti esiintyi tarinan alkupuolella, sai sekin nyt paikkansa. Lisäksi sain suunniteltua vähän, mitä kolmessa seuraavassa luvussa tapahtuu. Ainakin erääseen suureen sivuhenkilöön kohdistuva käänne, yllättävä sellainen. Pieni idea tästä tuli jo joskus kuukausi, kaksi sitten, mutta nyt sain nivottua jutun yhteen mielessäni ja samalla tosiaan sain paikan tuolle pienelle sivuhahmolle. Kaikki alkaa taas loksahdella paikoilleen. Muttei ihan siinä määrin kuitenkaan, että olisi vielä valmista.

Tuli tässä tänään myös tutustuttua pyörätuolitanssiin. Lähinnä tsekkaillen sivuja netistä ja videoita Youtubesta. Olisikin ehkä ihan mukava käydä katsomassa joskus jotain kisoja tai jokin esitys tästä lajista, liippaisi nimittäin läheltä käsikirjoitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti