tiistai 4. elokuuta 2015

Kuuprinssi: Ensimmäisen osan pikaeditointia, (mahdollisesti) jo toisen luonnostelua + pieni kässärinäyte!

Tervemoii!
Miniscreencap Kuuprinssin keskeltä
 - ei ehkä se herkullisin, mutta tuossa kohdassa eilen mentiin.

Kuuprinssiä on nyt pikaeditoitu liuskaa vaille 100 sivua. Homma alkaa hahmottua, tekstin laatu parantua, mutta juonessa ja sen kuljetuksessa (paljastuksissa), eli toisin sanoen sisällössä, on korjattavaa kyllä urakalla. Tuntuu, että asiat paljastuvat liian helposti. Se alkaa ainakin itseäni vain ärsyttää.

Tapahtumia on, mutta juttu tuntuu hieman sekavalta ja löyhästi perustellulta. Tähän isken kiinni kuitenkin vasta pikaeditoinnin jälkeen - mukavempi lukea tekstiä, joka ei ole kirjoitettu kuin biojätteeseen viskatut, mustuneet banaaninkuoret. Ja sisältökin hahmottuu heti eri tavalla.

Olen siis myös kerännyt lisämateriaalia toiseen tiedostoon. Ei helvetti ensimmäinen raakile tuntuu karulta ja suorastaan ihan - täytyykö sanoa miltä? Tuntuu, että kaikki on pielessä näihin uusiin palasiin verrattuna. (Valitettavasti, heheh) On myös käynyt niin, että suunnitelmat paisuvat tosissaan. Näin äkkiseltään suunnitelmani ja ideani tuntuvat aivan liian suurilta istutettavaksi nykyiseen raakileeseen. Tapahtumia ja juonenkäänteitä on jo nyt paljon - jos istuttaisin vielä nämä, niitä olisi todellakin liikaa. Mutta ei, en ainakaan vielä halua luopua uusista ideoista. Tällä hetkellä ne tuntuvat sata kertaa paremmilta ja kiinnostavammilta kuin vanha raakile. Melkein luulen, että tekeillä on toinen osa: paljon jännittävämpi, kiinnostavampi, mutta silti kovin erilainen.

Voihan olla, että suunnitelmat vielä muuttuvat. En useinkaan täysin lyö lukkoon mitään, vaan enemmänkin tsekkaan, minne homma on menossa. Nykyisessä raakileessa jää juttuja kovin paljon auki ja paljon puuttuu - uuden suunnitelman vietävänä Kuun kansaa ja Kuu-juttuja tarvitseekin syventää ihan pakolla. Toki yritän nykyiseenkin niitä lisäillä tarpeeksi. Hemmetti. Ei se sitten kai ollutkaan vielä tässä.

Minun tekisi niin paljon mieli vain kirjoittaa tuota uutta juttua, kun se tuntuu sujuvan - kliseisesti - kuin leikiten tähän vanhaan raakileeseen verrattuna. Kymmenen sivua on syntynyt kahdessa päivässä, mutta ne ovat vain irrallisia kohtia jostain alku- tai keskivaiheilta. Mutta uusi juttu ei toimisi yksin. Se ei olisi irrallinen jatko-osa, joten ekakin raakile täytyy siis saada kuntoon. Motivaatiota tuo uusi ainakin tuo tähänkin työhön.

Mihinköhän ihmeeseen koko käsis on matkalla? Se jääköön nähtäväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti