lauantai 1. elokuuta 2015

Kuuprinssi kappaleiksi (uusi käänne)

Hejsan!
Paalijärvi (Riihimäki). Ulkona oli 15 astetta, kävin silti uhkarohkeana uimassa.

Melkein viikko lomaa. Vietin äidillä suurimman osan ajasta, mutten kuitenkaan koko aikaa. En avannut omaa läppäriä kertaakaan, tein jotain aivan muuta. Olin, hengasin, chillailin. Kesäjuttuja. Jotain, mitä en ole vielä koko kesänä (ehtinyt) tehdä.

Yön pikkutunteina kässärit eksyivät kuitenkin mieleeni. Naputtelin tärkeimmät ideat ja ajatukset, henkilöiden monologit/repliikit kännykän muistikirjaan juuri, kun olin nukahtamaisillani. Ihan perussettiä, heheh.

Kuuprinssi. Se tunkeutui väkisin mieleeni. Tai uudet, sitä koskevat ideat. Ja ne ideat ovat suuria. Isoja muutoksia tai mahdollisesti lisäkappaleita. Luulisin niillä saavani tekstistä paljonkin kiinnostavamman ja se saattaisi hieman erottua muista kaltaisistaan. Kaiken lisäksi olen erittäin innoissani jo kehittelemässä näitä juttuja. Ne vievät mukanaan vaikken vielä tiedä, toimivatko ne. Pikaeditointi ei siis ole edistynyt, annan senkin edetä omalla painollaan. Tämä on niitä projekteja, jotka kehittyvät puoliksi itsekseen siinä sivussa, kun muilta on ns. "lomapäivä". Tämä voi kestää montakin vuotta, mutten anna sen häiritä. Muut valmistuvat sillä aikaa, tämä siinä sivussa.

Kirjoitin juuri nelisivuisen luvun (tai jonkin lisäkappaleen) lisää tekstiä. Tapahtumien keskeltä. Asioita on juuri paljastunut ja draama on melkoista. Koska kyseessä on sen verran suuri homma, en tiedä, saanko upotettua sitä mukavasti nykyisen raakileen väliin, vai olisiko syytä ehkä tehdä kokonaan toinen osa. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että tämä on juuri sitä, mitä tämä teksti tarvitsee. Koska tällaisena se on jo niin saman toistoa (ainakin pohja), että pää räjähtää. Tai sitten vain revin nykyisen palasiksi ja istutan uudet palaset yhteen vanhojen kanssa - kokoan kokonaan uuden jutun. Totta kai säilytän vanhan version. Mutta luulen, että tämä on tosiaan niitä juttuja, joita täytyy kokeilla ihan käytännössä. Lopputuloshan voi jopa olla parempi kuin nykyinen. Ainakin itseä tarina alkaa tätä kautta kiinnostaakin ihan eri tavalla - nykyinen ottaa valitettavan paljon pannuun. Mukana on paljon hyvää, mutta välissä myös ärsyttävän "tuttua" tavaraa. Tämä ei ole sitä, mitä minä haluan. En halua tällaista, joten haenkin jotain ihan muuta.

Mietin myös mahdollisuutta, että riisuisin nykyisestä raakileesta muutaman tapahtuman ja istuttaisin ne uudella tavalla tähän "toiseen volumeen". Tapahtumia tuntuu varsinkin tekstin loppupuoliskolla olevan niin tiuhaan tahtiin, ettei hengähdystaukoja juuri ole. Olen niitä ihmisiä, joiden tarvitsee kokeilla hommaa käytännössä - en saa pelkästään ajatuksen tasolla olevista hahmotelmista itselleni tarpeeksi selkeitä. Ja tämä ei sikäli menisi niin hankalaksi kuin ehkä kuulostaa, koska Kuuprinssissä on juurikin se iso ongelma, etten juuri ole pohjustanut. Olen vain laukonut laukauksia täysillä päin näköä ja liiankin yllättäen. 

Mutta tosiaan. Jotenkin stooria kannattaisi ehkä jakaa (varsinkin tämän vielä tässä vaiheessa hyvältä tuntuvan uudistuksen myötä). Se jää sitten nähtäväksi, että miten. Tässä vaiheessa, aina pikaeditoinnin lomassa, ajattelin pikkuhiljaa naputella niitä uusia palasia erilliseen tiedostoon ja tsekkailla, että mitä tästä onkaan tulossa. Yleensä suosin ennemmin kronologista kirjoittamista, mutta on sitä joitain palasista koottujakin tullut väkerrettyä - kyllä ne on aina jotenkin loksahdelleen paikoilleen sitten.

Loppuun vielä pieni maininta: Studio Orfeuksen 2015-2016 hakuaikaa on pidennetty hiukan! Eli jos joku blogiin eksyvistä haaveilee tällaisesta kirjoittajakoulutuksesta, missä itse satun opiskelemaan, niin nyt olisi vielä mahdollisuus! Täällä kun olen useampaankin otteeseen kertoillut, miten omat opinnot ovat edenneet, niin ehkä jollain siellä ruudun toisellakin puolella on herännyt innostus. Tervetuloa vaan mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti