maanantai 31. elokuuta 2015

Studio Orfeus: 10. lähiviikonloppu

Hejsan!

Viime viikonloppuna käynnistyi taas Studio Orfeuksen syksy! Tämä elokuun lähiviikonloppu kuului vielä viime vuoden pakettiin, syyskuussa aloitan sitten uudella käsikirjoituksella.

Kävimme läpi käsikirjoituksen editointistrategioita. Sellaista yleistä, joka auttaa viimeistelyyn ja viilaamiseen näin loppuvaiheessa. Niitä tärkeimpiä pointteja, joiden on oltava kunnossa. Pureuduimme myös aika yksityiskohtaisesti jokaisen oppilaan omaan käsikirjoitukseen tällä kertaa, itsekin sain muutaman viimeistelyvinkin (palautetta koko kässäristä on tulossa ihan lähiaikoina!). Mm. tietynlaisen sanaston lisäämistä, jota olen tässä hieman tehnytkin. Ehdotettiin myös, että ottaisin johonkin nuorisotyöntekijään yhteyttä ja kysyisin, jos he ehtisivät vilkuilla tekstiäni. Soitin yhdelle tutulle tässä pari tuntia sitten ja sainkin jo lähetettyä tekstiä luettavaksi!

Nopeasti kävimme myös läpi hahmojuttuja. Mitä kannattaisi olla yms. Mutta niitä on käyty enemmän jo aiemmin, nyt vain vähän summattiin muistutukseksi.

Työn touhussa!

Lauantai-iltana juhlistimme vähän porukalla kässäreitä. Joko ne oli vanhan ryhmän läksiäisbileet tai sitten uuden vuoden aloitusbileet - tai ehkä molempia - mutta mukavaa oli. Tämä ei nyt sinänsä liity aiheeseen, mutta välillä täytyy myös vaihtaa vapaalle.

Opistolla oli myös koko viikonlopun Uuden kirjan päivät. Valitettavasti esitykset olivat päällekäin opetuksen kanssa, mutta pari esitystä kävimme silti yhteisvoimin katsastamassa. Tapasinpa myös yhden kirjailijan, johon tutustuin Kirjakroolissa kesäkuussa. Harmikseni en hänen esitystään tällä kertaa nähnyt. Mutta tsemppiä toivotettiin ja sitä tosiaan kaivattiinkin! :)

Nopean ohjaajan kanssa chattailun tuloksena ymmärsin, että enää pari pilkunviilausta (melkein kirjaimellisesti, haha) ja sitten se on menoa. Alamme myös yhdessä etsiä mahdollista kustantamoa teokselleni. Tämä tosiaan alkaa olla totta. Melkein vilunväreet kulkevat selässä, kun ajattelen, mihin on tultu. Jostain syystä se lähettäminen pelottaa, vaikka siinähän sitten saatat odottaa sen puolikin vuotta, ennen kuin vastaus tulee - ja sekin voi hyvin mahdollisesti olla hylsy. Tai siis ne kaikki. Mutta se on kuitenkin ratkaiseva hetki, kun sen käsikirjoituksen lähettää. En kyllä tiedä, kuinka ihmeessä pysyn housuissani odotusajan. Toivon niin hirmuisesti, ettei jokainen vastaus olisi se kieltävä. Mutta sen näkee sitten.

2 kommenttia:

 1. Käsittelette mielenkiintoisia juttuja. Voi kun saisi itsekin aikaseksi osallistua jonnekin!

  Tsemppiä kustantamokierrokselle. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Itse olen ainakin saanut tästä kurssista/koulutuksesta (tai mikä ikinä tämä onkaan) todella paljon! Oppimisen lisäksi tietenkin myös ystäviä. :) Suosittelen ehdottomasti! Tuntuu melkein - vähän ehkä taas kärjistäen - kuin koko maailma olisi avautunut ihan uudella tavalla tämän kurssin myötä.

   Ja kiitos paljon! Tsemppiä sinnekin päin kirjoitteluun! :)

   Poista