perjantai 18. syyskuuta 2015

Pieniä korjauksia (Addiktio)

Hejsan!

Tällä viikolla Studio Orfeus vol. 2 on startannut kunnolla. Tekstejä on lähetelty Moodleen ja ihmiset ovat innostuneet tällä kertaa kommentoimaankin enemmän. Mukavaa kyllä! Itse en ole kovin harjaantunut palautteen antaja, mutta jotain on tullut minunkin puolestani kommentoitua.

Sain ihan mukavaa palautetta Rittämättömän ensimmäisistä luvuista. Ja myös toki kritiikkiä, joka auttaa editoimaan ja parantamaan tekstiä. Huomasin sen myötä myös itse, että olin tehnyt pienen mokan ensimmäisessä luvussa koulun liikuntatunteja ja juoksutestejä koskien, se pitää jossain vaiheessa korjata. Nyt olen pari päivää ollut vähän niin kuin kipeä, en flunssassa, mutta muuten vähän huonovointinen, joten kirjoittamisesta ei ole kauheasti tullut mitään. Eiköhän sekin tästä viikonlopun aikana tasoitu ja sitten jaksaa taas painaa täysillä.

Tänään sain kuitenkin palautetta myös Addiktion ensimmäisestä ja viimeisestä luvusta yhdeltä ammattilaiskaverilta, kuinka sen nyt sanoisi. Olen todella kiitollinen, että häneltä ylipäätään löytyi aikaa kurkata tekstiäni. Palaute oli lähinnä sellaista kustannustoimittaja/oikoluku -tyylistä, josta oli kyllä apua ja kommenteissa oli pointti. Korjailinkin tekstiä niiden pohjalta. Ensimmäisessä luvussa merkintöjä oli enemmän, mutta se nyt on ihan ymmärrettävääkin, sillä ainakin itsellä kestää hetki, ennen kuin pääsee juttuun kunnolla sisälle. Ja toki aloitus on tärkeä, joten sitä onkin syytä viilata. Viimeisessä luvussa oli ehkä pari merkintää ja nekin olivat kielellisiä, niin kuin vähän kömpelö virke ja tämä-pronominin lipsahdus. 

Mutta sain myös positiivista kommenttia Facebookissa, josta olen hyvin otettu! Ja onnea toivotettiin kustantamon etsintään. :) Vielä odotellaan paria palautetta. Lähetän varmaan myös ihan viimeisimmän version ohjaajalleni, mutta kohta se on kuitenkin menoa! Sormia kuumottelee jo, mutta hetki tulisi vielä odottaa. En halua ottaa riskiä, että lähetän tekstini liian ajoissa. Silloin joutuisin vieläkin suuremmalla riskillä pettymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti