maanantai 14. syyskuuta 2015

Studio Orfeus vol.2: 1. lähiviikonloppu

Ciao!

Eli siis viime viikonloppua oli Studio Orfeuksen toisen vuoden ensimmäinen lähiviikonloppu. Aloitan ikään kuin alusta uudella käsikirjoituksella, eli Riittämättömällä.

Uusia kasvoja on mukana, joten tämä viikonloppu meni lähinnä tutustuessa, vaikka toki opetustakin oli. Kävimme lyhyesti läpi, mitä tulemme tämän vuoden aikana tekemään. Ja viikonloppuna syvennyttiin mm. premissioihin, erilaisiin tarinatyyppeihin, tarinoiden teemoihin, toiminnan tärkeyteen ja sen sellaista. Monen sivun muistiinpanot tuli taas kirjoitettua ja hyvin paljonkin jäi käteen!

Tutkimme myös kukin omia käsikirjoituksiamme. Päähenkilöä (tai henkilöitä), tärkeimpiä kohtia ja elementtejä tarinassamme, sekä toistuvia asioita käsikirjoituksissa. Riittämättömässä toistuu ainakin vaahtera koulun pihalla, juokseminen, päähenkilön invalidointi ja jonkun verran myös väkivalta.

Saimme tehtäväksi myös editoida ensimmäisiä lukujamme, ennen kun laitamme ne verkkoon arvioitavaksi. Tänään on sujunut paremmin kuin hyvin! Ensimmäiset lukuni ovat taas torsoja/tynkiä, miten nyt haluaa sanoa. Minulla meni hetki, ennen kuin pääsin kunnolla tarinaan sisälle. Addiktiossakin oli lähinnä se ongelma, että materiaalia täytyi tuottaa lisää. Riittämättömässä se ei ole yhtä suuri ongelma, mutta alussa on samaa kömpelyyttä. Olen nyt jo kasvattanut kolmea ensimmäistä lukua ja olen jälkeen aika tyytyväinen! Jos meni pieleen, voin toki aina poistaa ja korvata uudella - sähköisen tekstin ihanuus ja helppous. Ja tämänkin osasin tehdä ilman apua ja kommenttia, että "Teepäs näin, tähän lisää". Jes!

Siinä lyhyesti viikonlopun tunnelmia. Ai niin! Käväisin pikaisesti myös Tampereella Viisas Elämä -messuilla, oli aika jännittävää, mutta tämä nyt ei sinänsä liity aiheeseen. Pääsin mm. auravalokuvaukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti