torstai 29. lokakuuta 2015

Vaikka yksi on jo matkalla, muut vaativat vielä paljon

Heipsan!

Kun nyt vihdoin on yksi käsikirjoitus saatettu matkalle, niin eilen aloitin taas töiden paiskimisen monen muun kanssa.

Aloitin seuraavasta Studio Orfeuksen etätehtävästä, käsitellen siis Riittämätöntä. Nyt oli vuoro pohtia hahmoja tarkemmin. Pohdimme mm. toimivatko he loogisesti? Ovatko hahmojen tunnemaailmat selvät? Onko kaikilla funktio käsikirjoituksessasi? Lähinnä tuollaisia. Ja nappasinpa taas korvan taa pari tarkistettavaa asiaa, esimerkiksi yhden sivuhahmon taustoja ja syitä toiminnalle voisi ehkä hieman valottaa enemmän. Ja toisen sivuhahmon vanhempia voisi työstää myös. Jälkimmäisen olin tarkoituksella jättänyt vähemmälle, sillä en ollut varma, kannattaako eräs kohtaus säilyttää - kertonee taas sokeudesta omalle tekstille, sillä juurikin siitä kohdasta sain niin sanotut "superpointsit" ja ohjaajan naurunpyrskähdykset vahvistivat asian. 

Tänään sitten editoin viimeisimmän lukupaketin, sen voisi käydä vielä vaikka huomenna lävitse. Tähän pakettiin oli taas lipsahdellut vähän enemmän selittämistä, joka on ikuinen kompastuskiveni, mutta jota on Riittämättömästtä varmaankin 90% vähemmän kuin mitä Addiktiossa oli. Kai sitä jotain on opittu. :)

Eilen tapahtui myös muuta mukavaa: huomasin yhden koulun ennakkotehtävien vihdoin ilmestyneen nettiin. Ja aloitin saman tien. Vaikka tässä on aikaa vaikka kuinka, haluan huolehtia siitä, että ehdin editoida tehtävät ja tarkistaa ne moneen kertaan lävitse turvatakseni pääsykoekutsut. Kiireessä ei koskaan ole mukava tehdä mitään - varsinkaan mitään luovaa. Sain kirjoitettua pienoisnäytelmänkin, jossa rajana oli sellaiset 12 liuskaa. Pohja on sikäli ihan hyvä, mutta epätoivo iski: toinko tähän mitään uutta? Onko koko homma pureksittu ja oksennettu miljoonaan kertaan jo läpi? Onko tässä mitään persoonallista? 

Sain hieman palautetta eräältä kanssani samaan aikaan teatteria harrastaneelta kaverilta, joka opiskelee nykyään teatteritiedettä yliopistossa. Ja hyviä pohdintoja ja vinkkejä tulikin! Kiitos sinulle, tiedät kyllä, kuka olet. :) Onneksi on tosiaan aikaa, ehdin pohtia ja väännellä ja käännellä kaiken vielä moneen kertaan. Jotain hyötyä siitäkin, etten useinkaan pode tyhjän paperin kammoa, vaan saan aika nopeastikin jotain aikaan, jos on tarvis.

4 kommenttia:

 1. Olisi kiva lukea pitkästä aikaa joku tekstinäyte! :)

  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, selkis! Voisin tässä joku päivä varmaan jonkin lyhyen laittaa. :) Kiitos paljon kommentista ja toiveesta, yritän sen toteuttaa. :)

   Poista
 2. Kivaa! Löysin blogisi muuten tuolta Kirjailijanloput -ryhmästä. On ollut kiinnostavaa luettavaa, itsekkin työstän tässä käsikirjoitusta. Toivo elää, jos sen joku joskus julkaisisi. :)

  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Oon kyllä tykänny siitä ryhmästä paljon, siellä on mielestäni aika hyvä henki ja uskaltaa tosissaan kysyäkin, jos jokin mietityttää. Tsemppiä kovasti sinnepäin! :)

   Poista