tiistai 24. marraskuuta 2015

Draamakurssin palautteita (Inttileski)

Salut!
Kyllä se talvi taitaa talven ja syksyn taistelussa olla pikkuhiljaa niskan päällä.

Eilen illalla sain palautteet about kaikista tähän mennessä tekemistäni draamakurssin tehtävistä. Siellä oli hyvää, mutta olin myös failannut. Yksi liuska oli lähes kokonaan punainen, ei vain toiminut. Kohtaus oli jäänyt minulla jokin kuukausi sitten kesken ja tehtävänannon jälkeen yritin sitä jatkaa, mutta en näköjään oikein onnistunut. No, uusi yritys sitten vaan!

Mietimme myös ohjaajani kanssa vähän enemmän kokonaisuutta. Pohdimme, että jättäisimme yhden pienessä sivuosassa olevan henkilöhahmon pois ja paikkaisimme sen erään toisen hahmon valehtelulla. Kun tämän keksin, ohjaajani tokaisi siihen, että oli jotain sen suuntaista ajatellut itsekin. Hassua, miten palautteen jälkeen alkavat aivot toimia samalla aaltopituudella. Toimii näköjään!

Hahmoja täytyy muutenkin miettiä hieman tarkemmin. Koska kyseessä on ensimmäisen koskaan kirjoittamani proosakäsikirjoituksen pohja, hahmoja ei sen kummemmin kehitelty eikä pohdittu. Työ täytyy siis aloittaa miltei alusta. Tai oikeastaan enemmänkin syventää hahmoja, taas kerran. Pohdin tuota viime lähiviikonlopun ristiriitajuttua, voisin aloittaa siitä. Miettiä hahmot tarkemmin ehkäpä juuri noiden ristiriitojen kautta. Se auttaisi luultavasti myös siihen punattuun pätkään viimeisessä kohtauksessani, kun saisin tuotua yhdestä hahmosta jotain paljon enemmän.

Sain myös kommenttia, että pohjassa olisi aineksia sekä tragediaan, että komediaan. Olin jo ehtinyt tragedian lyödä lukkoon, mutta - komedia tai tragikomedia ei olisi ollenkaan hullumpi vaihtoehto. Kun käsiksessä on nyt niin paljon, mikä ei toimi, voisi alustan vaihto tehdä toisaalta ihan hyvääkin. Raikastaa, ehkäpä? Käsikirjoitus saattaisi toimia ihan toisella tavalla. Paljon täytyy muuttaa/poistaa/muokata kuitenkin, niin miksen lähtisi ikään kuin puhtaalta pöydältä, vaihtaisi värisävyä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti