torstai 12. marraskuuta 2015

Käsikirjoituksen tarkistuslista osa 1 (Riittämätön)

Hejsan!
Hukuin lehtimereen - ainakin melkein.

Pari päivää sitten saimme uuden etätehtävän Studio Orfeuksesta. Ehkä muistatte, kun Addiktion kanssa pohdittiin ja käytiin läpi käsikirjoituksen tarkistuslistaa (1 ja 2)? Nyt tutkimme lähinnä juonta ja henkilöitä, niitä tärkeimpiä elementtejä siis.

Totesin, että juoni on aika lailla kunnossa. Koko tarinanihan lähti päählön sisäisestä konfliktista, ulkoinenkin löytyy ja sanoma on ollut selvillä iät ja ajat. Suunnittelutyö on siis tällä kertaa tehty. Ainoa pieni huolenaihe löytyy käsikirjoituksen loppupuoliskolta: onko yksi käänne tarpeeton? Meneekö jo överiksi? Onko edes kiinnostavaa? Toisaalta se voisi toimia. Odotan, kunnes saan niistä luvuista palautteen ja kajoan niihin kohtiin vasta sitten.

Henkilöhahmokysymyksiinkin sain vastattua. Ne kylläkin vahvistivat sitä tosiasiaa, että taas olisi tehtävä ainakin muutaman sivuhenkilön kanssa enemmän töitä. Syvennyspuuhiin siis! Vaikka hahmot ovat paremmalla mallilla kuin Addiktion ensimmäisessä versiossa ennen editointia, tulisi niitä vielä kehittää jonkun verran. Kolmiulotteistaa, kuinka sen sanoisi. Värittää harmaan sävyjä muutama lisää. Haluan kuitenkin tarinani "pahiksistakin" hieman inhimillisempiä, eihän melkein kukaan ole koskaan kokonaan hyvä tai paha. Sävyjä löytyy nyt vähän, mutta niitä voisi todellakin vielä lisätä ja kehittää. Jotain on kuitenkin myös opittu, sillä koelukijoille oli avautunut hahmojen luonteet ja mielikuvat heistä vahvasti jo nyt ja sehän on aina hyvä juttu. Vielä olisi kuitenkin lisää opittavaa edessä.

Tästä päästäänkin tähän viikonloppuun: Studio Orfeuksen toisen vuosikurssin 3. lähiviikonloppu on tänä viikonloppuna - meille on tulossa kirjailijavieras ja hän luennoi meille juurikin henkilöhahmoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti