maanantai 16. marraskuuta 2015

Tammen vastaus (Addiktio)

Hej!

Ensimmäinen hylsy, mutta pienellä kommentilla. Aika tarkalleenottaen vastauksessa luki: 

"Aihe on tärkeä, mutta vaativa, eikä käsikirjoituksenne sovi kustannusohjelmaamme."

Ja aikataulu oli suoraan sanottuna aivan helvetin nopea. Päivää alle kolme viikkoa käsikirjoitukseni lähetin, nyt tuli kommenttihylsy. Eli ilmeisesti käsikirjoitustani on ainakin jonkun verran luettu. 

Mutta koska kommentti on tuo, se luo huolen kasvoille. En keneltäkään koelukijalta, niiltäkään, jotka aiheen tuntevat liiankin hyvin, ole kuullut mitään negatiivista aiheen käsittelystä. Ja koska se on nyt ongelmana, asia on vaikea korjata. Jos ongelmana olisi ollut vaikka jokin rakenteellinen juttu tms, sen olisi ehkä saanutkin korjattua. Mutta aiheen käsittely koskee koko käsikirjoitusta. Onko enää mitään toivoa?

Toisaalta moneltakin taholta olen kuullut, että hylsyjä on tupsahdellut joko kommentilla tai ilman, mutta joku on silti tarttunut. Mutta onko ongelma nyt jo liian suuri? Hassua, että ainakin omaan korvaan ongelma kuulostaa aika suurelta, mutta silti sitä kommentoitiin. Tuli palautetta. Ilmeisesti minut on otettu vakavasti kuitenkin, se on sentään positiivista.

Vielä kahdelta taholta vastaukset saamatta. Odottelen, mitä sieltä sanotaan ja sen jälkeen yritän mahdollisesti korjata Addiktiota, jos se on korjattavissa.

6 kommenttia:

 1. Kustantamo on saattanut tarkoittaa, että valittu aihe olisi kaivannut aivan toisenlaisen tarinan. Jos näin on, eivät he oikeastaan muuta voikaan kuin antaa hylsyn, sillä käsikirjoituksen kirjoituttaminen alusta asti uusiksi olisi heidän näkökulmastaan aika turhaa, kun kiinnostus ei kerta herännyt. Jokaisella kustantamolla on kuitenkin oma subjektiivinen näkökulmansa eli jokin toinen, mahdollisesti pienempi kustantamo saattaa kiinnostuakin, kuka tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Harmittaa kyllä, sillä tällä kertaa voin todella sanoa seisovani tarinani takana. Mutta jos kaikilta nyt hylsyt tulee, niin voisin varovasti tähyillä pienempiäkin. Olen kyllä kiitollinen siitä, että viitsittiin edes parilla sanalla kommentoida, että sai vähän tietää, mikä heidän mielestään oli pielessä.

   Poista
 2. Miksi pienet kustantamot ovat monelle kirjoittajalle vasta se viimeinen vaihtoehto? Useassa kuitenkin tehdään mun käsityksen mukaan laadukasta työtä, eikä pienelle kustantamolle pääsy ole välttämättä sen helpompaa.

  Oletko lähettänyt tekstin Myllylahdelle? Sinne näkyy moni bloggari päässeen viimeaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä lähettänyt, mutta harkinnassa kyllä! Ohjaajan neuvon mukaan lähetellään porrastetusti ja aloitettiin nyt niistä suurimmista tällä kertaa. :)

   Poista
 3. Kommenttihylsy on usein turhauttavan lyhyt, mutta juuri sen vuoksi siihen ei kannata takertua liikaa. Pääasia on, että tiedät heidän lukeneen käsikirjoituksesi ja vielä noin nopealla tahdilla! Se on hyvä merkki! :) Syyt minkä vuoksi kirja ei sovi kustannusohjelmaan, voivat olla käytännössä mitä vain. Heillä voi esimerkiksi olla toinen samankaltainen kirja listoilla juuri nyt. Mene ja tiedä.

  Mielestäni on ihan ok porrastaa kustantajia, mutta siinä tapauksessa on myös varauduttava odottamaan vähän pidempään. Kuten tiedät, isoilla taloilla voi kestää kuukausiakin vastauksen antamiseen.

  Tsemppiä! Minusta tuo ei ole yhtään kehnompi aloitus kustannuskierrokselle. :) Itsellä meni niin, että viikon sisään tuli bottihylsy, seuraavalla viikolla kommenttihylsy ja pian sen jälkeen puhelinsoitto. Voin sanoa että kyllä siinä mielialat ehti heittelehtiä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti! Kiitos tsempeistä. :) Katsellaan nyt, miten sitten käy.

   Poista