maanantai 23. marraskuuta 2015

Uusi luku ja editointihässäkkää (Riittämätön)

Heips!
Laitettiin eilen jouluvalot ikkunaan. Oon aina rakastanu jouluvaloja!

Koko viime viikko meni vähän sairastaessa. En ollut kunnolla flunssassa, mutten ihan tervekään. Lisäksi niska- ja hartiajumi on niin mieletön, että päätä särkee ja kasvotkin puutuvat. Sellainen "työsuhde-etuihin" kuuluva säännöllinen hieronta olisi ihan jees. Mutta se siitä valittamisesta ja asiaan!

Viime yönä, rentouttavan sauna- ja chillailupäivän jälkeen sain jotain vihdoin aikaiseksi. Kokonaan uutta tekstiä! Sain viimeksi palautetta, että eräs käänne tulee hieman ripeällä tahdilla ja muutama luku/kohtaus jää vähän torsoksi, kiirehdin siis. Kirjoitin sitten yhden suvanto- ja päählön kelailuluvun, joka on mielestäni ihan aiheellinen, kun tarkemmin ajattelen ja silmät avautuivat taas vähän eri tavalla käsikirjoitukselle. Nyt vaan pohdiskelen, että mihin sen sijottaisin. Suoraan erään luvun loppuun, heti sen jatkoksi, vai poimisinko siitä kenties palasia erääseen toiseen lukuun, joka kannattaisi myös kirjoittaa vielä yhteen väliin?

Se toinen luku tulee myös kirjoittaa, sekin on aika tarpeellinen ja sitä olen tässä muutaman päivän jo pohtinut. Tämä on ehkä ensimmäinen kerta, kun en hyppää suoraan kirjoittamaan - mutta tässä olikin pari muuttujaa (ei, en tosiaan käynyt katsomassa viikonloppuna Napapiirin sankareiden toista osaa!). Mutta kirjoitan sen joka tapauksessa. Mietin vain tuleeko tuon toisen suvantoluvun jälkeen jo liikaa toistoa? Vai muovaisinko viime yönä kirjoittamastani luvusta kyseisen luvun? Toisaalta tällainen erillinen, aika pian käänteen jälkeen tapahtuva pohdinta saattaisi olla parempi. Ehkä kirjoitan vielä sen toisenkin luvun ensin ja katselen sitten näitä kahta yhdessä - poistan, editoin, liimailen ja leikkaan, se voisi toimiakin.

Sain tänään myös pienesti editoitua paria muutakin kohtaa, kohtausten jatkamisia nimittäin. Riittämättömän kanssa on ehkä käynyt vähän niin, että olen jo raakaversiovaiheessa tehnyt aika rajujakin leikkauksia, ikään kuin yrittänyt kirjoittaa heti liian valmista. Tälläkin kertaa on siis lisää kirjoittamista luvassa näiden palautteiden perusteella. Moni on mennyt ihan nappiin, mutta muutama kohtaus loppuu vähän liian aikaisin. Kesken. On annettava enemmän hengitystilaa ja tekstille aikaa elää.

Vaikka tässä on jonkin verran korjattavaa, sain toki vastapainoksi useastakin kohdasta suuret plussat ja positiivista palautetta. Homma on aika hyvällä mallilla - ainakin näillä näkymin. Olen edelleen huolissani loppupuoliskosta, mutta sitä ei kannattaisi murehtia vielä pitkään aikaan. Palautetta sain viimeksi muistaakseni jonnekin 23. lukuun saakka ja paljon on vielä edessä - sekä kompastelua, että onnistumisia, oletan. Mutta hyvillä mielin jatkan editointiprosessia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti