keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Aihe/teema/sanoma (Addiktio)

Tsauuu!
Ajatustyö on viikon sana.

Ei hemmetti, että varsinkin eilen kiukutti tämä flunssa. Tuntui, etteivät aivot suostuneet ollenkaan yhteistyöhön, eikä mistään tule mitään. Olin tosiaan suunnitellut, että tällä viikolla proggikset etenevät oikein supervauhtia ja töitä paiskitaan täysillä, mutta valitettavasti jouduin hieman poikkeamaan suunnitelmasta.

Ajatustyötä on kuitenkin tehty osalti puolivahingossa. Yritin päättää (monen tunnin kiukuttelun jälkeen), että lepään välillä ja annan vaan olla. Kuitenkin viime yönä, kun nukahtamisesta ei tahtonut tulla mitään, pyörittelin muutamaa kysymystä päässäni. Addiktion aihe, teema ja sanoma. Mitä ne taas olivatkaan? Olenko niistä varma? Löydänkö ne itse tekstistä? Olisiko syytä miettiä asioita kuitenkin hieman laajemmin?

Osa ajatuksista kirkastui viime vuonna, enkä ole niitä sen jälkeen vaihtanut. Nyt olin kuitenkin hieman epävarma, sillä käsikirjoitusta on tarkasteltava ja hiottava mahdollisesti vielä lisää (odottelen vielä Otavan vastausta, mutta työhön on hyvä alkaa virittäytyä). Olen tosiaan aika kärsimätön, joten olin jo huolissani, kun kaikki eivät pamahtaneetkaan tietoisuuteeni raketin lailla. Tänään, kun en saanut muuta tehdyksi, soin ajatusten liihottelevan taas Addiktion maailmaan. Ja kappas, tajusin äkkiä jotain. Tai oikeastaan aika paljonkin. Tuntui kuin kokonainen uusi maailma olisi avautunut silmieni edessä.

Aloinkin tarkastella hahmojani mielessäni hieman terävöityneen teeman kautta. Olin jo hädissäni, kun tuntui, ettei eräs sivuhenkilö istu mihinkään ajatuksistani, mutta tajusin hänen keikauttavan koko homman ylösalaisin ja sitä kautta viestittävän juuri sitä, mitä haluankin sanoa ja tuoda esille. Kuitenkin toista, suuressakin osassa olevaa sivuhahmoa tulisi ehkä terävöittää hieman teeman osalta. Ajatus on luettavissa kyllä, mutta luulen, että sitä tulisi vielä hieman korostaa (ei kuitenkaan alleviivata!) hahmon rooliin nähden. Mielestäni näin suuressa roolissa olevan hahmon toiminnasta tulisi saada irti enemmän teeman osalta. Ja taisinkin jo keksiä jotain - mutten ole ehtinyt vielä miettiä loppuun asti.

Tässä saattaa olla myös hylsyjen syy. Tai sitten ei. Mutta vielä ehtii korjatakin. Jos en olisi saanut hylsyjä, en olisi ehkä tajunnut näitäkään asioita. Taloja on onneksi vielä monia, jonne en ole käsikirjoitustani ehtinyt lähettää. Ehkä saan Addiktiosta vieläkin hienomman, mitä se nyt on - voisin olla itseeni ja käsikirjoitukseeni vieläkin tyytyväisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti